mamaplus

Țara în care ar putea deveni ilegal să postezi online fotografii cu copiii tăi

-
//
14.08.2023

În Franța ar putea deveni ilegal să postezi online, fără măsură, fotografii cu copiii tăi. Asta pentru că Parlamentul de la Paris dezbate o lege despre dreptul minorilor la intimitate.

mamaplus

Restricțiile îi vizează în special pe părinții cu statut de influencer, care se folosesc de instantaneele drăgălașe cu copiii lor pentru a câștiga popularitate și bani pe rețelele de socializare, scrie stirileprotv.ro.

Pericolul e legat de faptul că, odată ajunsă în mediul online, o fotografie cu greu mai este ștearsă și poate ajunge să fie folosită în scopuri ilegale.

Legea dezbătută în parlamentul francez îi face pe părinți responsabili pentru dreptul la intimitate al copiilor minori. În cazul în care imaginea copiilor este folosită de părinte în mod abuziv și vătămător, un judecător poate decide să îi interzică părintelui să mai posteze online instantanee cu minorul.

Potrivit unui studiu realizat de asociația franceză ”Observatorul Părinților”, peste jumătate din părinții francezi au postat fotografii cu copiii lor. 91% au făcut asta înainte ca cei mici să împlinească cinci ani.