Suport părinților pentru a soluționa problemele legate de alimentația copiilor din grădinițe

Suport părinților pentru a soluționa problemele legate de alimentația copiilor din grădinițe

0
//
08.08.2017

Problema nesoluționată a alimentației copiilor din grădinițele municipiului Chișinău i-a determinat pe experții Centrului Analitic Independent Expert-Grup să lanseze un apel în adresa părinților care vor să se implice în soluționarea problemelor legate de alimentația copiilor în grădinițele publice din mun. Chișinău. Experții consideră că problema alimentației defectuoase poate fi soluționată doar prin eforturi complexe și permanente din partea autorităților, dar și a părinților, care trebuie să pună presiune într-un mod consecvent și calificat pentru asigurarea nutrițională calitativă a propriilor copii.

Suport părinților pentru a soluționa problemele legate de alimentația copiilor din grădinițe

Pentru a sprijini eforturile părinților și ale asociațiilor de părinți, Expert-Grup vine cu propunerea de a oferi consultanță privind formele de implicare a părinților, monitorizarea serviciilor de alimentație, formarea meniurilor, susținerea părinților în dialogul cu autoritățile pe subiectul achizițiilor și fortificarea abilităților părinților care doresc să monitorizeze procesul alimentării copiilor în grădinițe, pe termen lung. Astfel, cu ajutorul Expert-Grup, părinții își vor spori capacitatea și eficacitatea implicării, pentru a obține progrese în îmbunătățirea calității alimentației în instituțiile de educație timpurie.

Anterior, Expert-Grup a adus în discuție publică calitatea alimentației în rândul preșcolarilor,evidențiind o serie de factori de risc care influențează negativ starea de sănătate a copiilor. Subiectul alimentației a fost discutat în nenumărate rânduri și în presă, forumurile de părinți, dar și în cadrul Primăriei Chișinău și a Consiliului Municipal Chișinău. Recent a fost lansată inițiativa creării unui nou grup de lucru la nivelul primăriei Chișinău. În cadrul acestuia, funcționarii și părinții vor colabora și veni cu propuneri pentru a îmbunătăți calitatea meselor copiilor din grădinițele publice.

Invităm toți părinții interesați să se înregistreze pe platforma http://bit.do/gradinite, sau se lase un mesaj la adresa natalia@expert-grup.org, numărul de telefon: 022 92 99 94, persoana de contact Natalia Chitii. În mesaj trebuie indicate datele de contact (numele, prenumele, adresa de email, și/sau numar de telefon) și sectorul (localitatea) din mun. Chișinău în care locuiți.

Încurajăm părinții și organizațiile de părinți interesate să se înregistreze până la data de 1 septembrie, termenul limită fiind 30 septembrie 2017.

Formular de înregistrare >>>

Sursa: expert-grup.org