mamaplus

Suferi de incontinență urinară? Procură ACUM absorbantele TENA Lady cu o reducere de 15%

0
//
11.11.2019

Multe femei pierd involuntar cantități mici de urină în anumite situații, atunci când râd, tușesc sau fac sport. Atunci când această pierdere devine frecventă sau suficient de supărătoare astfel încât să fie o problemă, se numește incontinență urinară sau pierderea controlului vezicii urinare. O definiție sugestivă a incontinenței urinare este „pierderea de urină pe cale naturală, la un moment nepotrivit și într-un loc nepotrivit".

Cât de frecventă este IU?

Se estimează că IU afectează mai mult de 55% din populația feminină din Europa și poate să apară la toate vârstele. Deși este o afecțiune atât de frecventă, multe femei suferă de incontinență urinară și ezită să ceară ajutorul specialistului urolog. Credința că IU este un proces natural al îmbătrânirii sau o consecință a nașterilor repetate, combinată cu starea de jenă, le descurajează să ceară ajutor specializat.

Din punct de vedere psihologic și social, IU reprezintă un handicap cu implicații asupra calității vieții personale și sociale. În absența unui tratament adecvat, pacienta își limitează activitățile fizice, viața socială și profesională, iar viața sexuală i se deteriorează. Datorită temerii că micțiunea poate să apară în situații stânjenitoare, pacienta poate dezvolta anxietate sau depresie.

Care sunt cauzele IU?

Există mai mulți factori care contribuie la incontinență. La femei, IU este mai frecventă comparativ cu IU la bărbați ca urmare a predispoziției anatomice (de ex., uretră scurtă), precum și unor evenimente fiziologice hormonale, cum ar fi fluctuațiile hormonale legate de ciclul menstrual, menopauza și nașterile multiple pe cale naturală. Alte cauze sunt: slăbirea musculaturii perineului și a sfincterelor, operații efectuate la nivelul pelvisului sau perineului (histerectomie, fractura de bazin), tusea cronică, diabetul, obezitatea, sedentarismul sau vârsta înaintată. Deși frecvența crește odată cu vârsta, IU nu trebuie să fie considerată apanajul vârstei înaintate.

Absorbante pentru incontinență

Absorbantele concepute special pentru incontinență urinară sunt cele mai populare produse printre pacienți, pentru protecția împotriva pierderii de urină.

mamaplus

Gama TENA Lady vă oferă protecție triplă pentru scurgeri, mirosuri neplăcute şi umezeală. Vă ajută să mențineți senzația de prospețime, siguranță şi încredere atât ziua, cât şi noaptea.

Protecție triplă TENA:

  • absorbție rapidă și protecție contra scurgerilor;
  • sistem de neutralizare a mirosului Fresh Odour Control;
  • forma anatomică a absorbantului asigură confort și siguranță.

În perioada 1-30 noiembrie 2019, TENA Lady Absorbante pentru incontinenţă pot fi procurate cu reducere 15% în rețeaua Farmacia Familiei.