Startul sărbătorilor de iarnă se amână. Bradul Capitalei încă nu a ajuns în ţară

Startul sărbătorilor de iarnă se amână. Bradul Capitalei încă nu a ajuns în ţară

-
//
01.12.2017

Startul sărbătorilor de iarnă se amână. Principalul Pom de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale nu va fi inaugurat astăzi. Primarul interimar, Silvia Radu, a anunţat că bradul va fi instalat cu întârziere deoarece pomul încă nu a ajuns în ţară.

Startul sărbătorilor de iarnă se amână. Bradul Capitalei încă nu a ajuns în ţară

"Chiar dacă va ajunge mai târziu decât timpul planificat chişinăuenii vor avea brad. Îmi pare foarte rău că acest proces este sabotat şi chişinăuenii suferă din acest caz. Diseară probabil o să ajungă bradul şi vom avea brad cum am zis chiar dacă se va întârzia puţin de la termenul propus", a spus primarul interimar Silvia Radu.

PUBLIKA.MD aminteşte că Pomul de Crăciun are o înălțime de 30 de metri, cu 10 metri mai mult decât cel mai înalt brad care a fost vreodată instalat în PMAN.

Acesta a fost identificat în regiunea Bucovel din Carpații ucraineni și urmează să fie transportat la Chișinău până la sfârșitul acestei săptămâni. Informația a fost confirmată de surse apropiate Primăriei Capitalei. De remarcat faptul că bradul de la Vatican, de anul trecut, a fost adus din aceeași zonă de unde va fi adus bradul pentru Chișinău.

Surse din Primăria Capitalei au mai comunicat faptul că deși, acest pom de Crăciun e mult mai mare decât precedenții brazi procurați de municipalitate, costul acestuia va fi aproximativ ca și în anii trecuți, scrie telegraph.md.

Bradul a fost achiziţionat din zona Iaremcea, regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina. Preţul pomului este 15 mii lei.

Sursa: publika.md

Sursa foto: IPN.md