mamaplus

Spațiu de joacă și reabilitare – inaugurat la Grădiniţa nr. 167. Câți bani au fost alocați pentru lucrări

-
//
15.09.2023

Un spațiu de joacă și reabilitare a fost inaugurat ieri la Grădiniţa nr. 167, din sectorul Centru. Grădinița este frecventată de 65 de copii, inclusiv de copiii cu necesități speciale.

mamaplus

Spaţiul modern va servi o platformă de interacțiune între toți copiii, promovând astfel acceptarea diferențelor şi facilitând incluziunea socială.

În acest sens, Primăria Municipiului Chişinău a investit 300 de mii de lei, în cadrul programului „Buget Civil Chişinău 2023”. Proiectul la fost realizat în parteneriat cu Fundația de Caritate „Încredere”, care a alocat pentru fundamentul terenului de joacă 110 mii lei.

Grădiniţa nr. 167 pentru copiii cu deficienţe auditive și asociate, cu practici incluzive, este una din cele 19 școli și grădinițe reparate și modernizate de Primăria Chișinău cu participarea financiară a partenerilor de dezvoltare: BERD, BEI și Fondul pentru energie E5P (State donatoare – UE, Suedia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Republica Slovacă), în cadrul Proiectului „Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chişinău”.

Costul lucrărilor pentru această instituţie preşcolară au fost de 408.782 euro şi au presupus schimbarea geamurilor şi uşilor pentru toate 4 blocuri, reparaţia acoperişurilor, schimbarea reţelei electrice şi instalarea becurilor LED, instalarea panourilor fotovoltaice, schimbarea sistemului de încălzire şi termoizolarea pereţilor blocurilor.

Municipalitatea a depus eforturi maxime în ultimii ani pentru a crea condiții mai bune copiilor, cadrelor didactice și tuturor celor care activează în Grădiniţa nr.167.

Astfel, în perioada 2019-2023 au fost efectuate mai multe lucrări de reparație: a blocurilor sanitare, a sălii festive, coridoarelor, depozitelor blocurilor alimentare, pavilionului pentru copiii hipoacuzici, a scărilor de acces pe teritoriul grădiniţei, reparaţia grupelor.

În acest sens, Primăria Chişinău a investit 2 milioane 771 de mii de lei.