Sociologii au determinat "componentele" unei căsnicii fericite

Sociologii au determinat "componentele" unei căsnicii fericite

-
//
15.02.2014

Sociologii au determinat "componentele" unei căsnicii fericite

Sociologii americani au identificat componentele principale ale unei căsnicie fericite și stabile, printre cele mai importante dintre ele  fiind sarutul și declarațiile de dragoste.

Factorii care afectează fericirea în viaţa de familie, s-au determinat în urma unui spndaj, la care au participat mii de cupluri.  "Ingredientele" de top, sunt săruturile și fraza "te iubesc." Conform calculelor sociologilor, trebuie să-ţi saruti partenerul și să-i faci declaraţii de dragoste cel puțin de zece ori pe săptămână, dacă vrei să ai o căsnicie reuşită. Un alt factor important sunt îmbrățișările.

Oamenii de stiinta subliniaza faptul că deşi multe cupluri, mai ales cei căsătoriţi de mult timp, de multe ori subestimează rolul sărutărilor și îmbrățișărilor, dar anume aceste gesturi poate ajuta cuplurile să-şi salveze apropiere și intimitate în relație.

De asemenea, sondajul a aratat ca o căsătorie este cu atât mai fericită, în cazul în care soțul și soția îşi organizează reciproc seari romantice, de cel puțin trei ori pe lună. În plus,trei gesturi romantice neașteptate și zece conversații sincere pe lună  vor consolida o căsătorie. Concediul anual petrecut împreună și sexul de trei ori pe săptămână, de asemenea, să contribuie la fericirea familiei.

În timpul studiului s-a mai constatat, de asemenea, că pentru a îmbunătăţi viaţa de familie, partenerii trebuie să aibă de a cere iertare unul în fața  altuia, dacă au greşit, şi acceptarea partenerului aşa cum este el.