mamaplus

Școlile și grădinițele ar putea rămâne închise încă două luni din cauza coronavirusului

-
//
13.03.2020

Vacanța forțată a elevilor și studenților ar mai putea dura încă două luni, iar odată cu ea va fi prelungit și anul de studii, a declarat directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

„Eu vă spun sincer, cu riscul să fiu blamat, criticat (că vacanța va fi prelungită n.r.). dacă mergem pe un scenariu prost, atunci lucrurile pot dura mai bine de două luni, undeva 70 de zile”, a menționat Furtună.

Potrivit lui Furtună, acest scenariu va fi dacă se va ajunge ca temutul coronavirus să se transmită local. „Dacă se va întîmpla așa, atunci vacanta va fi prelungită, iar anul de studii prelungit. Dar repet, totul depinde de noi, cât de cooperanți vor fi cetățenii cu autoritățile”, a adăugat Furtună.

„Perioada critică determinată de experții Organizației Mondiale a Sănătății este de 70 de zile. În condițiile date, în funcție de situația epidemiologică care se va declanșa în Republica Moldova, sigur că vom veni cu alte măsuri restrictive. Ar putea fi prelungită această vacanță, ea nu este forțată, este vorba de o măsură de protecție a copiilor”, susține ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a insistat că aceasta este o măsură de protecție a copiilor, Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că toate instituțiile de învățământ din țară au fost închise începând cu data de 11 martie. Atunci, s-a anunțat că măsura se va extinde și pentru săptămâna 16-22 martie.

Menționăm că, până la această oră, în Republica Moldova au fost confirmate șase cazuri de coronavirus, toți pacienții fiind internați în spital.