mamaplus.md

Șase bărbați au omorât o femeie și pe copiii acesteia pentru că o suspectau de vrăjitorie

-
//
30.01.2019

Şase bărbaţi au fost arestaţi în legătură cu uciderea unei femei pe care o suspectau că practica vrăjitoria şi a celor patru copii ai săi în estul Indiei, anunță poliţia.

mamaplus.md

Trupurile femeii şi ale copiilor au fost descoperite sâmbătă într-un puţ din apropierea casei lor în satul Bada Indipur din statul Odisha, a declarat superintendentul de poliţie Umashankar Dash. Odisha era cunoscut anterior sub numele de Orissa, scrie digi24.ro.

„Soţul femeii s-a întors acasă sâmbătă dimineaţă şi a văzut că soţia şi copiii lipsesc, precum şi semne de luptă şi pete de sânge în casă. El a făcut plângere şi o echipă de poliţie şi o alta cu câini au găsit cadavrele în fântână”, a spus Dash.

Şase bărbaţi, inclusiv „medicul-vrăjitor” din sat, au fost arestaţi după investigaţii preliminare şi acuzaţi de crimă şi diverse infracţiuni în virtutea unei legi de prevenire a vânătorii de vrăjitoare.

Se pare că medicul-vrăjitor a acuzat femeia că a blestemat-o pe fiica principalului suspect.

„Fata asta s-a îmbolnăvit şi medicul-vrăjitor Budhram a fost chemat să o trateze. Când a murit, Budhram a spus că femeia Mangli era responsabilă şi i-a instigat pe tatăl şi unchii fetei moarte să o ucidă”, a spus Dash.

Convingerile superstiţioase, în special în zonele tribale sărace din estul şi centrul Indiei, au fost în spatele unor atacuri similare asupra femeilor. Cel puţin 100 de persoane, majoritatea femei, sunt ucise în fiecare an fiind suspectate că practică vrăjitoria, potrivit datelor Biroului Naţional de Înregistrare a Criminalităţii.

Sursa