S-a stabilit că insuficiența regulată de somn poate reduce durata vieții

S-a stabilit că insuficiența regulată de somn poate reduce durata vieții

-
//
01.05.2014

S-a stabilit că insuficiența regulată de somn poate reduce durata vieții. Oamenii de știință ai Universității de Stat din Oregon au stabilit că lipsa sistematică de somn îndelungat duce nu numai la o perturbare a funcției sistemului neuronal, dar și, reduce funcțiile generale de protecție a organismului, ceea ce provoacă îmbătrânirea prematură. În același timp, reduce sigur durata vieții cu 12-20%!

S-a stabilit că insuficiența regulată de somn poate reduce durata vieții
Precum s-a demonstrat experimental, cu timpul, în organism crește tensiunea internă, de care organismul, în condiții obișnuite, scapă în timpul somnului. Ca urmare, se formează oboseala cronică și incapacitatea organismului de a se restabili.
De asemenea, celulele sistemului neuronal degenerează, și, în cele din urmă, încep să moară mai repede. "Se rupe" materialul genetic, ceea ce duce la incapacitatea celulelor de a se diviza și regenera.
După cum sa menționat mai sus, ceasul biologic se reglează cu ajutorul unui gen cheie, ca o măsură de precauție, introdusă de natură în structura ADN-ului creaturilor vii. Acesta reglementează funcționarea celulelor în timpul zilei și pe timp de noapte. În cazul în care, ziua este formată doar din perioada de zi, atunci întregul mecanism "se blochează",  se încalcă ritmul circadian. Consecințele vor fi cumplite: tulburările din organism pot provoca cancerul, degenerarea celulelor corticale, boli neurodegenerative, și chiar moartea!