Problemele de familie scad imunitatea copiilor

Problemele de familie scad imunitatea copiilor

-
//
10.02.2014

Problemele de familie scad imunitatea copiilor

Un grup de cercetatori din Suedia au facut un studiu care a  scos la iveala un fapt interesant. Sa constatat că problemele de familie, cum ar fi divorțul, certurile, afectează sistemul imunitar al  copilului si starea lui de sănătate. La aceste rezultate,s-aajuns in urma analizei rezultatelor unui sondaj printre familile aflate în situații dificile.

Oamenii de știință,au rugat parintii  să răspundă în special, la întrebări cu privire la stres și să descrie, cu ce situații dificile se confrunta mai exact acestia. În același timp, ca si situații dificile, oamenii de stiinta nu au luat in considerare stresul de zi cu zi,cii, de exemplu, moartea celor dragi, divorțul, șomajul, și așa mai departe.

În urma analizei răspunsurilor respondenților, cercetatorii au observat ca organismul unui copil de cinci ani,care provine dintr-o familiile cu stres psihologic sever, nivelul de cortizol era unul exagerat. Cortizolul este  un hormon care este produs de organism în timpul stresului emotional. 

Această substanță este numit[ hormonul stresului. Unul dintre efectele sale principale este de a suprima sistemul imunitar si creste riscul de boli grave.