Problema lipsei medicamentelor în spitale va fi rezolvată în zece zile

Problema lipsei medicamentelor în spitale va fi rezolvată în zece zile

-
//
23.02.2015

Problema medicamentelor în spitalele din ţară va fi rezolvată în 10 zile. Promisiunea vine din partea premierului Chiril Gaburici, care a convocat, astăzi, o ședință de lucru privind asigurarea instituțiilor medicale din țară cu preparatele necesare.

Problema lipsei medicamentelor în spitale va fi rezolvată în zece zile

"Vom lucra cu Agenția și Ministerul Sănătății la stabilirea unui adaos clar a prețului pentru medicamente. Vrem Departamentul Vamal să se implice în depistarea prețului exact care vine de la producătorul de medicamente pentru că aici presupunem că este un abuz care urmează să fie depistat și Ministerul de Interne a primit indicații de a se implica și de a verifica acest lucru", a menționat premierul.

În această dimineaţă, premierul a efectuat o vizită de lucru la Spitalul de Urgenţă şi cel Oncologic.

Chiril Gaburici a constatat că spitalele continuă să se confrunte cu lipsa unor medicamente. Premierul a mai spus că instituţiile medicale dispun de rezerve pentru aproximativ 15 zile. Potrivit directorului Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu, în instituţia pe care o conduce situaţia este sub control.

"Nu am avut în această perioadă anulate intervenţii chirurgicale programate, nu au fost cazuri să nu se acorde asistenţa medicală de urgenţă", a spus directorul Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu.

Spitalele au rămas fără medicamente la începutul anului, după ce mai mulți agenți economici au refuzat să încheie contracte cu instituțiile medicale pentru că ar suporta pierderi din cauza deprecierii leului.

Sursa