Primarul interimar a cerut demisia conducerii grădiniţei "Lăstăraş"

Primarul interimar a cerut demisia conducerii grădiniţei "Lăstăraş"

-
//
14.05.2018

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a cerut demisia conducerii grădiniţei "Lăstăraş" din Capitală. După ce a primit mai multe plângeri din partea părinţilor, edilul a efectuat un control, în urma căruia au fost depistate mai multe nereguli.

Primarul interimar a cerut demisia conducerii grădiniţei "Lăstăraş"

S-a stabilit că în perioada anilor 2016-2017, prin intermediul Asociaţiei Oşteşti "Lăstăraş", de la părinţi au fost colectate aproape 14 milioane de lei. Şi asta în condiţiile în care, anual, pentru toate instituţiile preşcolare, din bugetul municipal se alocă 21 de milioane de lei. 

"Dat fiind faptul că problema respectivă atât a fost vizată şi în rapoartele Ministerului Educaţiei care exact spune şi despre conflictele de interese şi despre activităţi ilegale, eu nu înţeleg de ce până acum Direcţia generală Educaţie nu a anulat concursul? Începând cu ziua de astăzi trebuie anulat concursul şi eliberaţi directorii", a precizat Ruslan Codreanu.

Primarul interimar a precizat şi despre faptul că fostul director a condus 28 de ani instituţia, iar după plecarea sa fotoliile de şef şi preşedinte al asociaţiei au fost ocupate de fiul şi nora sa. 

"La concurs a participat Bogaşevschi Dorian, care este fiul şi Ceauşeac Iana, soţia fiului. Iana Ceauşeac a fost numită director, iar Bogaşevschi Dorian, directorul Asociaţiei Lăstăraş", a declarat primarul interimar al Capitalei.

Ruslan Codreanu a cerut instituţiilor competente să investigheze minuţios cazul. Totodată, el a solicitat tuturor directorilor de grădiniţe să prezinte rapoartele de cheltuieli, pentru asigurarea transparenţei. Grădiniţa "Lăstăraş" este frecventată de 700 de copii.

Sursa: www.publika.md