mamaplus

Primarul capitalei îi îndeamnă pe profesorii nevaccinați să nu părăsească sistemul de învățământ

-
//
27.09.2021

Primarul de Chișinăui, Ion Ceban, i-a îndemnat profesorii din capitală, care încă nu sunt vaccinați, să nu părăsească sistemul de învățământ. Ceban vine în schimb cu promisiunea că în curând vor fi achiziționate suficiente teste PCR pentru testarea gratuită a profesorilor. Declarația primarului a apărut după ce mai multe cadre didactice din capitală au demisionat din cauza noilor cerințe impuse de autorități.

Edilul capitalei a menționat prin intermediul unei postări pe rețelele sociale că până astăzi, imunitatea colectivă în rândul cadrelor didactie de peste 95% și acest lucru face posibilă asigurarea unui proces educațional sigur direct în sălile de clasă. Ion Ceban și-a exprimat regretul că săptămâna trecută, mai mulți profesori din republică și-au anunțat demisia, deoarece sunt impuși din propriul buzunar să achite testarea la COVID-19 o dată la două săptămâni.

„Dacă ați plecat din sistem, să știți că noi avem mare nevoie în capitală de cadre didactice, de profesioniști. Așa că, vă așteptăm cu mare drag la Chișinău și dacă sunteți gata, noi suntem dispuși să vă angajăm în sistemul educațional. Am dispus că dacă avem astfel de solicitări, neapărat să fie examinate. Mai mult ca atât, aceste persoane să benificieze de facilități ca și tinerii specialiști din domeniu care beneficiază lunar de 1000 de lei pentru chiria unui apartament. Este o prioritate pentru autoritățile municipale și vom depune tot efortul pentru a fortifica atât procesul de vaccinare, cât și procesul de testare”, se arată în mesajul publicat recent de primarul Ion Ceban.

Reamintim că 32 de angajați ai sistemului de învățământ și-au dat demisia săptămâna trecută, iar 18 dintre ei sunt profesori.