mamaplus

Orașul din România lovit de un val de viroze la copii. Spitalele sunt pline

-
//
09.11.2022

România este lovită de un val de virozel. Copiii fac febră mare, iar simptomele vin cu vărsături, dar și probleme respiratorii. În Arad se înregistrează cel mai mare număr de viroze respiratorii. În doar trei zile la secția de pediatrie a spitalului au fost internați 38 de copii, iar cei mai mulți au avut afecțiuni respiratorii.

Sunt doar 42 de paturi la secția specializată pentru aceste cazuri, iar acum mai sunt doar patru locuri disponibile, iar medicii trag un semnal de alarmă și îndeamnă părinții să fie înțelegători în aceste situații.

Valul de viroze ar putea fi din cauza contactului pe care copiii îl au la școală, iar zilnic se fac internări. Medicii susțin că în ultimele săptămâni cei mai mulți copii au venit cu un val de viroze respiratorii, medicii susțin că se așteaptă să continue acest val, asta pentru că copiii sunt nevoiți să meargă fizic la școală.

Spitalul Județean din Arad a decis să reducă locurile destinate copiilor cu Covid pentru a avea mai multe paturi disponibile pentru micuții care au viroze de sezon. Decizia a fost luată, asta pentru a nu se ajunge ca doi copii să doarmă în același pat.