mamaplus

OFICIAL: Vacanța forțată a copiilor și studenților a fost prelungită până pe 31 martie

-
//
19.03.2020

Autoritățile au decis să prelungească vacanța elevilor și studenților până la finele lunii martie curent. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Membrii Comisiei au decis prelungirea suspendării procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ general, profesional și universitar, până la data de 31 martie 2020 inclusiv, cu revizuirea ulterioară a termenului indicat, în funcție de situația epidemiologică.

Totodată, a fost dispusă organizarea procesului educațional în instituțiile de învățământ de toate nivelurile la distanță prin utilizarea tehnologiilor informaționale și comunicaționale în perioada în care este restricționată desfășurarea procesului educațional în incinta instituțiilor de învățământ.

„În perioada următoare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va prezenta Metodologia privind asigurarea continuității procesului educațional la distanță în perioada de carantină în scopul coordonării ramurale a acestui proces”, se arată în decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Amintim că elevii și studenții au intrat în vacanță forțată începând de miercuri, 11 martie.

Numărul celor infectați cu coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 36, conform informațiilor prezentate în această dimineață.

Miercuri, 18 martie, a fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus în Republica Moldova. Este vorba de o femeie de 61 de ani, care timp de 4 zile s-a aflat la spital, dintre care o zi și jumătate s-a aflat la incubare. Femeia mai suferea de diabet și hipertensiune. Acesta a revenit recent din Italia și nu a respectat regimul de 14 de carantină. Mai exact, la o săptămână de la revenirea în țară, femeia s-a adresat medicilor prezentând simptome caracteristice COVID-19.