mamaplus

O tânără însărcinată în 7 luni, a murit chiar în ziua în care ar fi trebuit să se mărite

-
//
22.08.2022

O adevărată tragedie s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava, când o tânără, în vârstă de 24 de ani,  însărcinată în 7 luni, a murit, chiar în ziua în care ar fi trebuit să fie mireasă.  

Femeia era însărcinată în 7 luni și suferea de afecțiuni cardiace, având 2 stenturi la inimă. În seara zilei de vineri, în jurul orelor 21.30, tinerei i s-a făcut rău, iar concubinul ei a transportat-o cu autoturismul personal la spital, unde aceasta a fost diagnosticată cu „stop cardio-respirator” fiind aplicate manevre de resuscitare și transportată la UPU Suceava. 

Medicii au mai declarat că tânăra a fost dusă direct în sala de operație, unde au continuat manevrele de resuscitare și s-a efectuat cezariana de urgență. În ciuda eforurilor extraordinare ale medicilor urgentiști, nu s-a mai putut face nimic, iar sâmbătă, la orele 00.05, femeia a decedat împreună cu fătul, sarcina acesteia fiind oprită din evoluție.

Femeia urma să se căsătorească sâmbătă concubinul ei. Când cadrele medicale i-au comunicat viitorului soț că nu au mai putut face nimic pentru cea care trebuia să-i devină soție și să-i dăruiască un copil, tânărul a făcut un atac de panică și și-a pierdut cunoștința, având nevoie de îngrijiri medicale.

Tânăra fusese internată cu COVID-19 în sectia de Boli Infecțioase a Spitalului Judetean Suceava în perioada 27 iulie – 2 august 2022. Ea a fost externată la cerere, probabil tocmai pentru că urma să se pregătească de nuntă, dar medicii au precizat că a fost externată cu ”stare generala bună, fără necesar de oxigen, analize in parametri normali, cu tratament efectuat complet”.