mamaplus

O nouă metodă de achitare a transportului public a apărut în Chișinău

-
//
17.03.2023

Regia Transport Electric anunță că a fost lansat un nou proiect-pilot de taxare electronică în transportul public, de această dată prin intermediul telefonului mobil.

mamaplus

Potrivit RTEC, această metodă de plată este o premieră pentru Republica Moldova și are drept scop simplificarea și accelerarea procesului de plată pentru transportul public, eliminând necesitatea tranzacțiilor cu numerar, transmite tvrmoldova.md

Inițiatorul proiectului este un operator național de telefonie mobilă, serviciul fiind disponibil exclusiv pentru abonații acestuia.

Proiectul-pilot oferă posibilitatea achitării călătoriilor în transportul public pentru pasagerii rutelor nr. 8 și 10 ale rețelei de troleibuze și rutelor nr. 2 și 26 ale rețelei de autobuze din Chișinău.

În fiecare unitate de transport sunt plasate câte opt stickere cu coduri QR și informația despre procesul de plată. Astfel, călătorul, abonat al operatorului respectiv, trebuie să execute următorii pași:

- scanarea codului QR pentru a genera SMS;

- expedierea SMS-ului pre-completat generat;

- primirea biletului de călătorie prin SMS;

- prezentarea biletului SMS taxatorului.

Alternativ, SMS-ul poate fi completat manual prin includerea în conținutul mesajului a numărului de bord al troleibuzului (număr din patru cifre) și al destinatarului – numărul scurt 4000.