mamaplus

O minoră din Orhei a fost bătută cu pumnii și picioarele de câteva tinere

-
//
30.05.2022

Caz șocant în raionul Orhei. O minoră în vârstă de 16 ani a fost bătută cu bestialitate de o cunoscută de-a sa de doar 15 ani. Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă, 28 mai, în satul Biești din raionul Orhei, după ce victima împreună cu o prietenă s-ar fi întâlnit cu alte două cunoscute, toate minore. La un moment dat, între victimă și una dintre fete s-a iscat un conflict verbal care a degenerat în bătaie.

Din declarațiile minorelor, pe alături trecea un băiat pe care acestea nu îl cunosc însă care a susținut verbal încăierarea în loc să intervină. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 18 ani originar din Orhei, care urmează să fie audiat de polițiști.

Pe rețelele sociale au fost publicate mai multe imagini șocante, în care minora de 16 ani este bătută cu cruzime, inclusiv cu o creangă uriașă. Mai mult, aceasta a fost dezbrăcată de haine și maltratată. Totul s-ar fi întâmplat după ce tânăra bătută ar fi numit necenzurat părinții altei adolescente ce era prezentă la fața locului.

Potrivit oamenilor legii, fetele implicate în acest caz, cu vârstele de 14-16 ani, sunt audiate la moment, în prezența părinților și a specialiștilor de resort, pentru a stabili cauza conflictului și faptele care au urmat.

În seara zilei de ieri, angajații IP Orhei au transportat minora la spital pentru a fi examinată. Aceasta a fost internată. Minorele se află la evidență pentru abandon de domiciliu, iar părinții au fost sancționați de multiple ori contravențional. De fiecare dată, de către Poliție, au fost expediate sesizări în adresa APL solicitându-se implicarea specialiștilor la soluționarea abaterilor săvârșite de către minore.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, pentru huliganism agravat, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani.

mamaplus