mamaplus

O mamă și-a găsit copilul de doar 11 luni asfixiat în scaunul auto: „Vă rog, nu faceți și voi greșeala mea!”

-
//
18.11.2019

Și-a găsit bebelușul de doar 11 luni asfixiat în scaunul auto, iar de atunci viața ei nu mai e deloc la fel. Este povestea unei mame de gemeni, băiețel și fetiță, care s-a chinuit mulți ani să aducă pe lume un copil.

Dumnezeu a binecuvântat-o cu doi, însă pe unul dintre îngerașii ei Dumnezeu a decis să-l ia înapoi la El. Astăzi, mama suferă și speră ca nimeni să nu mai treacă prin ce-a trecut ea.

„Când am aflat că vom avea gemeni, am primit multe încurajări de la alți părinți de gemeni. Ne spuneau mereu că o să ne distrăm și cât de minunat este”, a povestit Rachel Jungling la emisiunea „Good Morning America”.

Când au venit pe lume, Anders și Linnea erau de nedespărțit. O relație cu totul aparte, pe care doar părinții de gemeni o pot înțelege.

„Când îi duceam în pătuț, atunci când nu dormeau se uitau încontinuu unul la altul și scânceau până adormeau. Dacă o luam pe Linnea din cameră, Anders începea să plângă. Îi plăcea mult să stea pe lângă ea”, își aduce aminte cu emoție mămica.

A fost lăsat să doarmă în scaunul auto și nu l-a mai găsit în viață:

Ultima zi din viața bebelușului ei.

Era o dimineață ca oricare alta, iar Rachel se pregătea să își ducă gemenii la creșă. Așa cum obișnuia, îi ținea în scaunele auto până la intrarea în creșă, fiindu-i mai ușor să îi care împreună astfel.

În timp ce Linnea a fost scoasă din scaunul auto, Rachel și-a privit pentru ultima dată fiul.

„I-am făcut pa, pa cu mâna, iar el mi-a zâmbit. Apoi am plecat, presupunând că și el urma să fie scos din scaunul auto imediat”.

Însă n-a fost așa.

Anders a dormit circa 2 ore în scaunul auto, până în punctul în care s-a asfixiat în scaunul auto. Îngrijitoarele au încercat să îi acorde primul ajutor până la sosirea ambulanței, însă micuțul a fost declarat mort la spital.

Îngrijitoarele nu cunoșteau riscurile pe care le implica scaunul auto.

Cum poate ajunge copilul asfixiat în scaunul auto:

Potrivit unui studiu desfășurat pe durata a 10 ani de cercetare, trei procente din cele 11.779 de decese în somn ale bebelușilor au fost cauzate de decese în diferite locuri precum scaunul auto, cărucior sau balansoar.

Este important de ținut minte că bebelușii nu pot rămâne în scaunul auto dacă mașina nu se află în deplasare, altfel se pot asfixia.

Scaunele auto oferă siguranță copilului, doar atunci când acesta se deplasează cu mașina.

„Părinții trebuie să știe că scaunul auto este doar pentru interiorul mașinii, iar atunci când vor ieși din acest spațiu este important să pună copilul în pătuțul său de acasă”, a mai precizat autorul studiului, potrivit Working Mother.