mamaplus

O mamă a fost arestată după ce și-a bătut cu sălbăticie bebelușul de un an și două luni

-
//
08.11.2021

O femeie a fost arestată preventiv pentru 30 de zile după ce, începând cu luna septembrie, şi-a bătut cu sălbăticie copilul de un an şi două luni, iar în urma acțiunilor sale, micuțul a intrat în comă. Şansele de supraviețuire ale copilului sunt aproape inexistente. Cazul a avut loc într-o localitate din județul Brăila, România.

Anchetatorii au fost sesizați de reprezentanții Spitalului Judeţean Brăila cu privire la faptul că un copil în vârstă de an şi două luni a fost adus de către mamă şi de concubinul acesteia, în stare gravă, respectiv în comă - Glasgow III. Din cauza stării grave a copilului, acesta a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” Bucureşti.

Cadrele medicale au constatat că acesta se afla în comă Glasgow III; Sindrom Silverman sau sindromul copilului bătut/smucit, “leziuni cranio-cerebrale cu caracter înalt sugestiv pentru traumatism sever non-accidental; fragmente osoase detaşate, parțial lizate occipital; fractură parieto-occipital dreapta; leziuni cerebrale ireversibile”.  Procurorii au stabilit în urma cercetărilor că în ultimele săptămâni femeia şi-a agresat în mod repetat copilul. 

“S-a constatat urmare cercetărilor efectuate în cauză că, în perioada septembrie – 2 noiembrie, inculpata a pus în primejdie gravă viața copilului prin exercitarea unor acțiuni dar şi inacțiuni  - loviri cu palma în zona corpului, cu palma puternic în zona capului, respective în zona cefei, acțiuni de smucire, zdruncinare puternică, lăsarea copilului singur în casă în patul adulților care nu avea grilaj de protecție corespunzător unui copil de un an şi două luni care nu mergea ci doar se deplasa sprijinindu-se în mâini şi picioare, context în care acesta cădea din pat şi se lovea cu capul de pardoseala din beton acoperită cu mochetă, neacordarea îngrijirilor corespunzătoare din momentul în care a observat că minorul se simțea rău, refuzul acesteia de a solicita ajutorul cadrelor medicale (solicitare ambulanță, contactare medic de famile etc.) aceste ultime acțiuni fiind efectuate de către concubinul său la observarea atitudinii sale pasive, care au condus la starea critică a copilului”, spun reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. 

Medicii spun că şansele de supraviețuire ale copilului sunt aproape inexistente. 

“Informațiile transmise de către personalul medical din cadrul instituției spitaliceşti, care are în grijă minorul, au arătat că şansele de supraviețuire ale copilului sunt aproape inexistente, prognosticul fiind rezervat întrucât creierul nu răspunde la stimuli”, precizează procurorii.

Femeia a fost reținută inițială pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor şi duminică a fost arestată preventiv pentru 30 de zile printr-o decizie a Tribunalului Brăila.