mamaplus

O fetiță se plângea că are vederea încețoșată, după care medicii i-au spus că mai are o zi de trăit

-
//
07.06.2021

Fetiței i s-a făcut rău într-o zi când era la școală. S-a plâns că are privirea încețoșată și familia a dus-o la spital. Acolo, medicii le-au spus părinților că fetița mai are 24 de ore de trăit. Fratele ei care are 18 ani și e student, a povestit că fata nu a vrut să se ridice din pat pentru școală sau să facă altceva. La început a crezut că doar încearcă să-și ia o zi liberă de la școală și nici nu a bănuit că la mijloc putea fi un diagnostic atât de crunt.

”Am primit un telefon de la școală să mergem să o luăm acasă, era bolnavă și vedea în ceață. Am dus-o la spital și am stat acolo aproximativ șase ore în timp ce ea era evaluată. Încercau să-și dea seama ce era și ce credeau că e în neregulă cu ochii ei.”, povestește Charlie, fratele lui Hollie Hartley din Marea Britanie.

Familia Hartley a primit apoi cele mai devastatoare vești, atunci când li s-a spus că Hollie are o tumoare pe creier și că mai are doar o zi de trăit.

„În acel moment, când au găsit tumoarea pe creier, medicii ne-au spus că mai are de trăit 24 de ore. Am fost devastați. Sora mea ne întreba dacă va muri și dacă se culcă, e adevărat că nu se va mai trezi. A fost sfâșietor. Dar încercam să fim pozitivi, de dragul ei”, și-a amintit Charlie.

Operată, cu tumora extirpată, Hollie suferă de o afecțiune rară

Din fericire, Hollie a supraviețuit celor 24 de ore, dar s-a confruntat cu o operație dificilă, alături de doctori care au muncit pentru a elimina tumora.

„După ce am auzit că mai are doar 24 de ore de trăit, am fost disperați să încercăm să o vedem și să o facem fericită. Săptămâna aceea a fost cea mai grea săptămână din viața mea. Într-un fel, m-am simțit furios că nu am observat nimic mai repede și forțat-o în ziua aceea să meargă la școală. Dar dacă nu s-ar fi întâmplat nimic, nu am fi știut niciodată despre starea lui Hollie”, spune fratele fetiței.

Hollie a fost transferată la Spitalul Great Ormond Street, unde medicii au eliminat cu succes tumoarea. La o săptămână după îndepărtarea tumorii, medicii au evaluat pacienta și au aflat că Hollie are o afecțiune rară, numită Neurofibromatoză. Cu părere de rău, la momentul actual nu există tratament pentru boala de care suferă Hollie. Neurofibromatoza este o afecțiune a pielii în care se formează tumori pe țesuturile nervoase și afectează în principal creșterea și dezvoltarea țesutului celulelor nervoase. Tulburările sunt cunoscute sub numele de neurofibromatoză de tip 1 (NF1) și neurofibromatoză de tip 2 (NF2).

mamaplus