mamaplus

O fetiță de 4 ani a ajuns la spital, după ce şi-a prins mâna într-un tocător electric

-
//
29.07.2022

O fetiță de patru ani şi-a prins mâna în mod accidental în tocătorul electric, într-un moment de neatenție al părinților. Micuța a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi, România.

Specialiștii susțin că fetița a fost preluată inițial de Ambulanța din Oneşti, dar că, din cauza gravității cazului, s-a impus trimiterea elicopterului SMURD pentru a o aduce la Iaşi.

„Am trimis elicopterul să preia fetița în vârstă de patru ani. Este un accident casnic, şi-a prins mâna în tocătorul electric, în mod accidental, într-un moment de neatenție al părinților. A fost adusă de elicopter la spitalul de copii din Iaşi. Nu s-a reuşit deocamdată scoaterea mâinii din maşina de tocat, fiind vorba de un material foarte dur. Colegii de la descarcerare vor încerca împreună cu medicii ortopezi, dar şi cu mecanicii de la spital să taie materialul, fără să producă leziuni suplimentare”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu.

Potrivit medicului ieşean, fetița este cooperantă şi liniştită, a comunicat permanent cu echipa medicală, iar la un moment dat a vizionat desene animate pe telefonul mobil al medicilor care au intervenit.

Medicii au reușit să-i scoată mâna din tocător, însă fetița s-a ales cu trei degete distruse. Micuța va fi supusă unei intervenții chirurgicale care va dura trei ore.