mamaplus

O femeie și cei șapte copii ai săi au murit într-un incendiu violent care le-a cuprins casa

-
//
07.02.2023

O femeie și cei șapte copii ai săi au murit într-un incendiu produs într-o locuință din Charly-sur-Marne, în noaptea de duminică spre luni, informează Le Parisien. Soțul femeii este în stare gravă la spital.

mamaplus

Femeia, în jurul vârstei de 40 de ani, și copiii cu vârste între 2 și 14 ani, au murit în incendiul care ar fi pornit de un uscător aflat la parterul locuinței, flăcările cuprinzând apoi și etajele superioare, scrie digi24.ro.

Copiii, cinci fete și doi băieți, alături de părinți, se aflau la etajul al doilea al clădirii când a izbucnit incendiul, a anunțat jandarmeria franceză. Patru dintre copii erau dintr-o căsătorie anterioară a femeii.

Procurorul din Soissons, subprefectul de Château-Thierry și primarul din Charly-sur-Marne au mers la fața locului. Singurul supraviețuitor al incendiului, soțul femeii și tatăl a trei dintre copii, a fost transportat la spitalul din Château-Thierry cu arsuri severe. Bărbatul a fost salvat de un vecin, care a intervenit primul, până la sosirea pompierilor.

Potrivit procurorului de caz, un uscător de haine a luat foc la parterul clădirii, iar bărbatul a încercat să intervină coborând la parter și trimițându-și familia la etajul al doilea al clădirii. Poliția a deschis o anchetă și nu exclude în prezent și alte ipoteze.

"Focul s-a extins foarte repede și fumul a urcat rapid în clădire", a declarat locotentent-colonelul Jean-Claude Ouguel. Pompierii au încercat să resusciteze cele opt victime, însă nu au reușit.

Alertați cu puțin înainte de 1 noaptea, pompierii din Aisne au intervenit cu două autospeciale și numeroase alte vehicule. În total, 80 de pompieri de la 16 unități au intervenit pentru a stinge flăcările.