mamaplus

O familie cu trei copii din Strășeni a rămas fără casă, în urma unui incendiu devastator

-
//
01.03.2022

O familie cu trei copii din raionul Strășeni a rămas fără acoperiș deasupra capului, dupa ce un incendiu le-a ars casa. Când a izbucnit incendiul, Olga împreună cu cei trei copiii ai săi era la mama sa, cu care locuiesc în aceeași gospodărie.

„Nimic nu am salvat. Îmbrăcăminte, încălțăminte. Absolut totul o ars. Iată toate rechizitele, cărți, caiete. Tot absolut. Noi eram la mine. Toți stăteam la masă. Nu ne-am așteptat la așa ceva, noi stăteam toți la masă”, susține bunica.

Potrivit rezultatelor preliminare, flăcările au izbucnit din cauza unui scurtcircuit. Focul a pornit din camera unde dormea mama cu băiatul cel mic, din cauză că soțul este plecat la muncă peste hotare. În doar câteva ore, familia a pierdut tot ce a agonisit de-o viață. Femeia nu a reușit să salveze nici măcar actele. Acum Olga și cei trei copii dorm la mama ei. Pe două pături mici se înghesuie toți cei cinci membri ai familiei.

Potrivit vecinilor, flacăra era atât de puternică încât a fost nevoie de intervenția a două autospeciale.

Potrivit asistentului social din localitate, familia este una foarte responsabilă, iar autoritățile locale urmează să se întrunească în ședință pentru a vedea cum o pot ajuta în acest caz.

„Cu părere de rău au fost nimicite toate bunurile din casă, toate hainele, toate bunurile copiilor. Familia este la evidența asistenței sociale, cu trei copii. Au beneficiat de cadouri la sărbătorile de iarnă. Părinții sunt foarte responsabili, iar tatăl a plecat peste hotare, așa cum pleacă mulți consăteni pentru a-și întreține familia”, afirmă Ludmila Grigan, asistentă socială din localitatea Prepelița.

Familia are nevoie de ajutor de orice fel. Mobilier, haine, îmbrăcăminte, rechizite și materiale de construcție. Cei care vor să doneze ceva pot apela la numărul de telefon: 069941453.