mamaplus

O elevă de 10 ani este însărcinată în luna a cincea. Mama i-a interzis să frecventeze școala

-
//
08.11.2021

Situație îngrijorătoare într-o localitate din județul Tulcea, România, unde autoritățile au descoperit că o elevă, în vârstă de zece ani, este însărcinată în luna a cincea. Tatăl ar fi tot un minor de 16 ani, iar sarcina ar fi fost ascunsă chiar şi de mama fetei. Autoritățile au făcut o comisie pentru a se stabili ce se va întâmpla cu copila însărcinată, iar polițiştii au declanşat la rândul lor o anchetă. Cazul a fost descoperit după ce fata nu a mai mers la şcoală.

În momentul în care asistentul social a mers la familie să afle ce se întâmplă, s-a aflat că fata de 10 ani este însărcinată în cinci luni şi imediat a fost alertată poliția.

La rândul lor, cei de la protecția copilului au solicitat formarea unei comisii care să stabilească ce se va întâmpla cu fata

Medicii au stabilit că sarcina este mult prea înaintată şi atunci s-a decis ca minora să o ducă până la capăt, sub atenta supraveghere a specialiştilor Rămâne de văzut ce vor stabili autoritățile şi în cazul băiatului de 16 ani.

Pe de altă parte, cei de la DPC Tulcea anunță că doar în acest an s-au confruntat cu 18 cazuri în care minore, cele mai multe sub 16 ani, au rămas gravide.

Totodată, UNICEF anunța la începutul acestui an că România este pe locul doi în Uniunea Europeană atunci când vine vorba de rata de naștere în rândul mamelor adolescente.