mamaplus

O adolescentă s-a sinucis, în urma unui sondaj realizat pe Instagram

-
//
15.05.2019

O adolescentă de 16 ani din Malaezia s-a sinucis după ce a postat pe contul de Instagram un sondaj în care le cerea urmăritorilor săi să voteze dacă ea ar trebui să își ia viața sau nu. 69% dintre cei care au votat i-au spus fetei să se sinucidă, iar aceasta a făcut-o, scrie The Guardian.

mamaplus

Poliția din statul malaezian Sarawak a declarat că fata, al cărei nume nu a fost făcut public, a postat o fotografie cu mesajul: „Foarte important. Ajutați-mă să aleg viața sau moartea”. După ce majoritatea celor care au răspuns au votat „moarte”, fata s-a aruncat de la etajul trei al blocului în care locuia, scrie digi24.ro.

Acum, un avocat susține că cei care au votat pro sinucidere ar putea fi puși sub acuzare pentru că au încurajat-o pe adolescentă să își ia viața.

„Ar mai fi această fată în viață dacă majoritatea urmăritorilor ei de pe Instagram ar fi descurajat-o să se sinucidă? Ar fi avut nevoie de sfaturile lor pentru a căuta ajutor? I-a influențat în vreun fel decizia rezultatul sondajului? Din moment de tentativa de sinucidere este o infracțiune în această țară, s-ar putea ca și încurajarea unei sinucideri să fie”, a declarat avocatul Ramkarpal Singh, membru al parlamentului.

În luna februarie, Instagram a anunțat că va bloca orice imagini care înfățișează persoane care se automutilează sau își provoacă rău singure. Decizia a venit după moartea unei adolescente britanice, Molly Russel, ai cărei părinți cred că fata s-a sinucis fiind influențată de imaginile pe care le-a văzut pe rețeaua de socializare.

Sursa: unimedia.info