mamaplus

Nu vă jucați cu focul! Cei care vor încinge grătare în curțile blocurilor vor fi amendați

0
//
03.06.2020

Încingerea grătarelor în curţile blocurilor de locuinţe va fi interzisă. Un regulament elaborat de Primăria Chişinău prevede că cei care vor face frigărui în astfel de locuri riscă să fie amendaţi cu până la 1.800 de lei.

Majoritatea locuitorilor Capitalei salută această iniţiativă, pentru că, spun ei, curtea blocului nu este loc pentru picnicuri.

În document sunt stipulate şi alte reguli pe care oamenii vor trebui să le respecte pentru a avea o Capitală curată: să nu arunce gunoiul în stradă, să nu meargă cu bicicleta sau rolele pe gazon sau să lipească afişe în locuri neautorizate. Persoanele fizice riscă amenzi de până la 1.800 de lei, iar cele juridice – până la 9.000 de lei.

"Dacă vrem să fie ordine în oraş, trebuie să avem şi reguli clare, ca cetăţenii să se conformeze", a spus viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban.

Municipalitatea îşi propune să majoreze numărul de angajaţi care să îi poată penaliza pe locuitorii Capitalei, care nu păstrează curăţenia.

"O să prevedem o direcţie separată, aşa numit corp de control al primarului general, unde vor fi agenţi constatatori pe diferite dimensiuni", a spus viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban.

Documentul este supus dezbaterilor publice şi va fi propus consilierilor municipali spre aprobare până la sfârşitul acestei luni.