Nata Albot are o colecție de peste 50 de ii

Nata Albot are o colecție de peste 50 de ii

-
//
27.06.2016

De Ziua Internațională a Iei, am hotărît să dăm o privire în garderoba personalităților de la noi din țară să vedem dacă acolo se regăsesc și ii. Am aflat cu surprindere că fondatoarea „KLumea” Nata Albot are o colecție de peste 50 de ii, relatează NOI.md.

Nata Albot are o colecție de peste 50 de ii

„Am o colecție de vreo 50 de ii, mai noi, mai vechi, mai autentice și mai imitații”, ne-a spus Nata. Aceasta este o mare adeptă a iilor tradiționale din considerentul că sînt frumoase, confortabile și valoroase. „Prima ie a fost, de fapt, o bluză de la Valentina Vidrașcu. După aceasta am început să prind gustul căutatului de ii prin tîrguri și adunatului la colecție”, ne-a mărturisit Nata.

Nu numai ea poartă aceste frumoase podoabe, dar și fetele sale mai mari, fiecare avînd cîte două ii. „Ele singure le îmbracă atunci cînd simt nevoia și este ocazia”, afirmă Nata. Ia pentru ea și fetele sale nu este doar o ținută națională, care așteaptă a fi purtată la sărbători sau cu un anumit motiv: „Port ie oricînd am chef. Nu vreau să le țin doar ca pe haine de sărbătoare. Mă simt extrem de bine în ele, pentru că sînt făcute din stofe naturale, care respiră și care iarna țin cald, iar vara sînt răcoroase”.

Mai mult decît atît, din dragoste pentru frumos și tradiții, Nata organizează anual un festival dedicat acestui element al portului național – Festivalul „Ia Mania”.

SursaNOI.md