mamaplus

Moş Gerilă își sărbătorește astăzi ziua de naştere

-
//
18.11.2022

Pe 18 noiembrie în Rusia este sărbătorită oficial ziua de naștere a lui Moș Gerilă. Se crede că pe anume pe 18 noiembrie, pe moșia sa - în Velikii Ustiug – își intră în drepturi adevărata iarnă și încep înghețurile.

Care este vîrsta vrăjitorului de iarnă - nu se știe cu siguranță, dar el sigur are mai mult de 2000 de ani. Velikii Ustiug a fost numit oficial locul de naștere al lui Moș Gerilă rus nu cu mult timp în urmă - în 1999. În această zi, este deschisă o căsuță poștală specială în care oamenii pot pune scrisori și felicitări pentru Moș Crăciun. De această oportunitate se bucură atît copiii din regiune, cît și turiștii care vin aici.

Apropo, modernul Moș Gerilă trebuie să fie în pas cu timpul, astfel încît el a învățat și noile tehnologii - acum el primește scrisori de la copii prin e-mail, duce bloguri pe rețelele de socializare și comunică cu colegii săi la telefonul mobil.

De ziua sa de naștere, vin să-l felicite numeroasele sale rude și colegi – Santa Claus din Finlanda, Чысхаан – din Iakutia, Pakkaine din Karelia, Mikulas din Cehia, Omul de zăpadă de la Arhangelsk, Alba ca zăpada din Kostroma, Kikimora din Kirovo, Baba Iaga din Regiunea Iaroslavl, precum și delegații oficiale din Vologda, Moscova, Nijnii Novgorod și multe alte orașe.

Pe piața centrală a Velikii Ustiug, în această zi au loc diferite evenimente festive și, potrivit tradiției, se aprind luminițele pe primul brad de Anul Nou.