mamaplus

În Moldova a fost prelungită starea de urgență cu încă 60 de zile

-
//
27.07.2022

Astăzi, în cadrul ședinței Guvernului a fost aprobat proiectul de lege privind prelungirea stării de urgență pentru o perioada de 60 de zile, în contextul războiului din Ucraina, începând cu data de 8 august. Proiectul urmează a fi votat mâine, de către deputați, la ședința Parlamentului.

„Efectele războiului din Ucraina au afectat de asemenea infrastrutura, conexiunile comerciale și lanțurile logistice, inclusiv de produse alimentare, fiind necesare redimensionarea și reevaluarea soluțiilor și a măsurilor care să consolideze procesele de importantă vitală în Republica Moldova, dar și pentru întreagă regiune. Astfel măsurile dispuse au vizat securitatea frontierei, ordinea și securitatea publică, gestionarea fluxului de refugiați, plasamentul temporar al acestora, încadrarea copiilor refugiați în procesul educațional, asistență financiară acordată refugiaților. ”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Starea de urgență va intră în vigoare la dată adoptării de către Parlamentul Republicii Moldova a unei hotărâri în acest sens.

Pe 23 iunie, deputații au prelungit starea de urgență pentru 45 de zile, în contextul securității regionale și pericolul la adresa securității Republicii Moldova, dar și a securității aprovizionării cu resurse energetice.