mamaplus

Minorii vor avea limită zilnică de o oră pe TikTok

-
//
02.03.2023

TikTok a anunţat miercuri că fiecare utilizator sub 18 ani va avea în curând o limită zilnică de timp de utilizare de o oră, în una dintre cele mai agresive măsuri luate până acum de o companie de social media pentru a împiedica adolescenţii să stea prea mult timp pe reţele.

mamaplus

În cazul în care limita de 60 de minute este atinsă, utilizatorii vor fi invitaţi să introducă un cod de acces - ceea ce le va cere să ia o decizie activă pentru a prelungi timpul petrecut navigând printre videoclipurile din aplicaţie, transmite mediafax.ro.

Măsura vine după ce TikTok şi alte platforme de socializare s-au confruntat ani de zile cu o analiză amănunţită a impactului lor asupra tinerilor utilizatori.

TikTok se confruntă, de asemenea, cu o presiune tot mai mare din partea Washingtonului în legătură cu preocupările legate de securitate din cauza legăturilor sale cu China prin intermediul companiei-mamă Bytedance, inclusiv cu discuţii reînnoite despre o posibilă interzicere în SUA a aplicaţiei video de scurt metraj.

Cormac Keenan, responsabilul pentru siguranţă al TikTok, a declarat că firma a consultat cercetători şi experţi de la Digital Wellness Lab din cadrul Boston Children's Hospital atunci când a decis limitele de timp care să fie stabilite pentru utilizatorii adolescenţi.

"Deşi nu există o poziţie aprobată în mod colectiv cu privire la cât de mult timp petrecut în faţa ecranului este <prea mult>, sau chiar la impactul timpului petrecut în faţa ecranului în general, recunoaştem că adolescenţii au nevoie, de obicei, de un sprijin suplimentar pe măsură ce încep să exploreze lumea online în mod independent", a scris Keenan într-o postare pe blog.

Keenan a adăugat că, dacă un adolescent decide să dezactiveze această nouă limită implicită şi petrece mai mult de 100 de minute pe zi pe TikTok, i se va solicita să îşi stabilească o limită zilnică de timp petrecut în faţa ecranului.

"În prima noastră lună de testare, această abordare a crescut utilizarea instrumentelor noastre de gestionare a timpului petrecut în faţa ecranului cu 234%", a scris Keenan.

Keenan a anunţat, de asemenea, unele actualizări ale funcţiei Family Pairing a aplicaţiei, care permite unui părinte sau unei persoane care se ocupă de copii să îşi lege contul TikTok de cel al adolescentului lor şi să stabilească controale. Părinţii vor putea să filtreze videoclipurile cu cuvinte sau hashtag-uri pe care nu doresc să apară în feed-ul adolescentului lor, să stabilească o limită zilnică personalizată de timp de ecran pentru adolescentul lor şi să stabilească un program personalizat pentru a dezactiva notificările TikTok trimise adolescentului lor.

Alte platforme, inclusiv Instagram şi Snapchat, au implementat în mod similar controale parentale suplimentare şi funcţii care încurajează adolescenţii să ia o pauză şi să stabilească limite.