mamaplus

Minoră, bătută într-un apartament închiriat la Botanica

-
//
01.02.2023

O fată a fost bătută cu deosebită cruzime de o altă tânără, într-un apartament închiriat în Capitală.

mamaplus

Totul a fost filmat de o altă persoană, transmite știri.md.

Din imaginile distribuite de ProTV se poate observa cum victima zace la pământ, iar agresoarea îi dă cu pumnii peste toate părțile corpului.

Oamenii legii au venit cu o reacție în urma apariției imaginilor:

”În urma apariției în sursele mass-media și rețelele de socializare a unor imagini video cu un puternic impact emoțional de agresiune, unde o tânără este bătută de o altă  fată, vă informăm că Poliția a înregistrat cazul la finele lunii decembrie a anului 2022, fiind sesizată de către mama tinerei agresate. Aceasta a comunicat polițiștilor că a primit imaginile video în care apare fiica sa de 13 ani, fiind agresată de către o altă fată.

În cadrul măsurilor întreprinse, polițiștii Capitalei au stabilit că totul s-ar fi întâmplat într-un apartament din sectorul Botanica.

Fiind audiată de polițiști, victima domiciliată  în raionul Strășeni, a comunicat că a plecat în mun. Chișinău, unde s-a întâlnit cu o cunoscută de 14 ani, plasată într-o casa comunitară pentru copii în situații de risc din Chișinău, iar ulterior au mers la un apartament închiriat de o altă fată. La un moment dat, între cele două fete a izbucnit un conflict, în urma căruia minora de 13 ani a fost agresată.       

Minorele nu sunt  la prima abatere, acestea abandonând domiciliul și Serviciul social de nenumărate ori.

Pe caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.

Procurorii urmează să califice acțiunile agresoarei și să ia o decizie legală în acest sens.

Menționăm că polițiștii Inspectoratului de poliție Botanica în repetate rânduri au sesizat autoritatea tutelară Direcția Protecția Drepturilor Copilului sect. Centru, Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Botanica, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului și Direcția politici de protecție a familiei și drepturilor copilului a Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale”, se arată în comunicat.