mamaplus

Membrii unei familii s-au otrăvit și au murit după ce au mâncat tăiței de casă congelați

-
//
22.10.2020

Nouă membri ai aceleiași familii au murit după ce au mâncat tăieței făcuți în casă, care ar fi fost păstrați la congelator timp de un an. Familia s-a otrăvit cu o substanță toxică, numită acid Bongkrek, o toxină respiratorie toxic găsită în paste, au declarat autoritățile locale. Polițiștii exclud ipoteza otrăvirii intenționate.

Cazul a avut loc în China. Comisia Națională de Sănătate din această țară a emis marți un avertisment urgent pentru ca oamenii să evite prepararea și consumul de alimente cu orez și făină fermentate.

Familia, formată din 12 persoane, care locuia în orașul Jixi din provincia Heilongjiang din nord-estul Chinei, s-a adunat la 5 octombrie la micul dejun. Nouă dintre ei au mâncat tăieței de casă, cunoscuți ca Suantangzi, dar membrii mai tineri ai familiei nu au mâncat, deoarece nu le-a plăcut gustul.

Suantangzi este un tip de tăieței fabricați din făină de porumb fermentată.

Cei nouă s-au simțit rău la câteva ore după ce au mâncat paste. Opt dintre ei au murit până la 11 octombrie. Un al nouălea membru al familiei, o femeie de 47 de ani, supranumită Li, a primit tratament în spital, dar a murit luni.

Gao Fei, director pentru siguranța alimentelor la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Heilongjiang, a declarat pentru China News Service că otrăvirea cu acid Bongkrek poate fi adesea mortală.

„Poate afecta grav mai multe organe, inclusiv ficatul, rinichii, inima și creierul”, a spus Gao.