mamaplus.md

Maşinile de culoare neagră sunt mai predispuse la accidente

-
//
30.10.2013

Maşina nu mai este azi un lux ci, mai degrabă o necesitate. Iar dacă vorbim despre bărbaţi atunci cu siguranţă maşina este cea care le determină statutul şi... caracterul. 

Atunci când alegi o maşină eşti atent la fiecare detaliu:caii de sub capotă, confort etc. Iar atunci când ajungi la culoare o alegi pe cea care îţi place. Totuşi te-ai gândit vreodată că şi culoarea are un cuvânt de spus atunci când vine vorba de siguranţă?

Cele mai sigure autovehicule sunt, potrivit echipei de cercetători de la Universitatea australiană Monash, cele albe, aurii şi galbene, pe când cele de culoare neagră sunt mai predispuse la accidente cu 47%. Motivul nu este altceva decât invizibilitatea acestora.

În topul vulnerabilităţii la coliziuni sunt, după vehiculele negre, cele gri, argintii, roşii şi albastre.

Dacă pe timpul zilei, vehiculele considerate nesigure prezintă un risc cu 12% mai crescut, noaptea acest risc ajunge chiar până la 47%, reiese din studiu. În cadrul acestui studiu au fost folosite date despre accidentele rutiere din 20 de ani, peste 850.000 la număr.
Interesant este că maşinile de culoare oranj sunt chiar mai sigure decât cele albe, se menţionează în raportul apărut în jurnalul Safety Science.