mamaplus

Manualele clasice ar putea fi înlocuite cu tableta

-
//
29.03.2019

Este reforma ce s-ar putea aplica în cele 670 de licee din regiunea Paris – Île-de-France, care trebuie să decidă dacă vor opta pentru manuale digitale sau manuale imprimate pe hârtie.

mamaplus

Directorii acestor instituții au două săptămâni la dispoziție să se pronunțe asupra modului în care vor învăța din următorul an școlar.

Dacă elevii și părinții sunt în favoarea manualului digital, alegerea nu este atât de evidentă pentru directorii de școli.

Potrivit radio Europe 1, ideea introducerii de manuale digitale face parte din pachetul legislativ de reformă rapidă a învățământului liceal. S-au pregătit programe noi și se dorește ca, simultan, să fie introduse de la toamnă și manualele noi, adecvate cerințelor noilor generații.

Costul de 340 de euro pentru fiecare elev va fi suportat de Consiliul Regional al Île-de-France.
În cazul în care optează pentru variantele pe hârtie, instituțiile de învățămnt trebuie să ia în calcul că unele materii trebuie revizuite aproape anual și că manualele imprimate ar putea rămâne cu mult în urmă.

Dacă se îndreaptă spre versiunea digitală, autoritățile regionale vor oferi fiecărui elev câte o tabletă sau câte un calculator.

Sursa