mamaplus

'Lăsați-i acasă dacă nu știți să-i educați': un italian interzice accesul copiilor gălăgioși în restaurantul său

-
//
28.01.2020

Gabriele Berbenni, în vârstă de 24 de ani, proprietarul unui restaurant din Villa di Tirano, provincia Sondrio (Lombardia), a publicat la intrare un afiș prin care atenționează că se interzice intrarea copiilor care „tulbură liniștea” în restaurantul său.

„Vina este a părinților care ar trebui să își educe copiii. Au fost copii în restaurant care alergau peste tot, se jucau și se ascundeau în baie, urlau sau stăteau în picioare pe scaune, iar părinții nu le spuneau nimic. Până la urmă, exasperați, am spus: gata, ajunge!” povestește Gabriele Berbenni.

mamaplus

După plângerile repetate ale unor clienți, tânărul nu a pierdut timp și a decis să rezolve problema cu un afiș pus la intrarea restaurantului.

Deși abordarea problemei este veselă și jucăușă, mesajul este destul de dur: ”Atenționăm toți părinții, să-și lase copiii needucați acasă, încercați să îi educați, iar în caz că vă este imposibil, schimbați restaurantul sau rămâneți acasă. Ne rezervăm dreptul de a-i duce în bucătărie la spălat vasele cu bandă scotch lipită pe gură. Semnat: Omul negru”, se arată în afiș.

„Mulți ne-au dat dreptate – susțin proprietarii – dar au fost și multe critici, în special pe rețelele de socializare. Adevărul este că suntem dispuși să pierdem o parte din cifra de afaceri pentru a proteja clienții care caută un loc liniștit unde să mănânce. Să fie clar pentru toată lumea, locul nu este interzis copiilor, ci părinților care nu știu să-i educe.”