mamaplus

În laboratoarele din Moldova nu poate fi depistată deocamdată noua tulpină de COVID-19

-
//
04.01.2021

La moment, laboratoarele publice din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică nu au capacitatea de a depista noua tulpină a virsului SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.

Potrivit autorităților, la necesitate probele vor fi expediate laboratoarelor regionale. În acest sens, specialiștii ANSP sunt instruiți conform regulamentelor internaționale privind prelevarea probelor. Ministerul Sănătății cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt în proces de achiziționare a echipamentelor necesare pentru diagnosticarea noii tulpini a virusului.

Pentru prima oară noua tulpină a coronavirusului a fost depistată în Marea Britanie. Acum aceasta s-a răspândit în mai multe state europene. Deși în presă s-a speculat ieri că în România ar fi fost depistat primul caz al noii tulpini, reprezentanții Ministerului Sănătății de la București au infirmat zvonurile.

Tot ieri, Ministerul Sănătății de la Chișinău a anunțat că în Moldova un caz de import de COVID-19 este din Marea Britanie.