mamaplus

La câteva zile de la redeschiderea școlilor, în România s-a înregistrat primul caz de infectare printre elevi

-
//
09.06.2020

Primul caz de elev infectat cu noul coronavirus, după redeschiderea școlilor din România, a fost confirmat la un liceu din Iași, a declarat Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași. Potrivit sursei citate, este vorba despre un absolvent de clasa a VIII-a de la un Liceu Sportiv.

Elevul a fost diagnosticat cu COVID-19 împreună cu părinții lui, în condițiile în care bunica lui a fost internată în spital și de acolo ar fi luat acest virus.

Toți colegii elevului, care au fost săptămâna trecută la școală, vor face de azi cursuri online de pregătire, de acasă. Aceștia și familiile lor sunt de azi în izolare controlată de DSP Iași. Profesorii de matematică și română pe care elevii i-au avut, au rămas și ei acasă.

Reamintim că în România, elevii absolvenți au revenit în clase din data de 2 iunie printr-un ordin emis de Ministerul Sănătății și cel al Educației de la București. Printre noile norme se numără obligativitatea de a purta mască, sunt permise și cele artizanele, prezența unui număr de maxim 10 elevi în sala de clasă sau dezinfectarea cu biocide a claselor înainte și după ore.

Perioada de pregătire continuă până pe 12 iunie, când se încheie cursurile anului școlar 2019-2020.