La bărbaţi, căsătoria influienţează pozitiv asupra oaselor

La bărbaţi, căsătoria influienţează pozitiv asupra oaselor

-
//
28.01.2014

La bărbaţi, căsătoria influienţează pozitiv asupra oaselor

Oamenii de stiinta americani au descoperit ca barbatii care s-au casatorit dupa 25 de ani , au oase mai puternice decat cei care s-au căsătorit mai devreme, scrie The Daily Mail .

Expertii susţin că,  mariajul timpuriu influienţează negativ asupra coloanei vertebrale a bărbaţilor. La soţii tineri, a fost înregistrată o scădere semnificativă a rezistenței osoase. Autorii studiului cred că, acest fapt este legat de stresul şi nevoia de a întreţine familia, cu care se confruntă bărbaţii tineri.  

De remarcat faptul că  în rândul femeilor, o asemenea corelaţie nu a fost descoperită. Cu toate acestea experţii au constatat că femeile au oase mai puternice, în cazul în care sânt apreciate de către parteneri şi li se acordă suficientă atenție.

Astfel, sănătatea umană depinde nu numai de stilul de viață, dar, de asemenea şi de aspectele sociale ale vieții, cum ar fi căsătoria și calitatea relației.

Anterior, oamenii de stiinta au stabilit că,  mariajul reduce riscul bolilor de inima si creste rata de supravietuire la pacientii cu cancer.