Kate Middleton suferă de Hyperemesis Gravidarum în timpul sarcinii. Cum se manifestă această afecțiune

Kate Middleton suferă de Hyperemesis Gravidarum în timpul sarcinii. Cum se manifestă această afecțiune

-
//
06.09.2017

Recent, familia regală a făcut marele anunț. Kate Middleton și Prințul William sunt în așteptarea celui de-al treilea copil. Atât primele două sarcini, cât și a treia este dificilă pentru Ducesă, deoarece aceasta suferă de o afecțiune rară, care se numește sindromul Hyperemesis Gravidarum.

Kate Middleton suferă de Hyperemesis Gravidarum în timpul sarcinii. Cum se manifestă această afecțiune

Kate Middleton deja s-a văzut nevoită să-şi anuleze o apariţie publică din cauza afecţiunii rare ce apare în timpul sarcinii şi cu care s-a confruntat şi la primele două. Hiperemesis Gravidarum (HG), afecţiunea de care suferă Ducesa de Cambridge, se manifestă prin stări grave de rău şi greţuri matinale în timpul sarcinii, explică Daghni Rajasingam, reprezentanta Cabinetului Regal de Obstretică şi Ginecologie, potrivit Metro News.   Deşi sindromul nu afectează bebeluşul, sarcina devine una extrem de neplăcută din cauza simptomelor agresive pe care le resimte viitoarea mămică.   Deşi, în mod obişnuit, femeile însărcinate experimentează stări de rău şi greaţă, Hyperemesis Gravidarum este o rară care agravează aceste stări prin vomă excesivă de-a lungul zilei, nu numai în prima parte a zilei. O femeie afectată de HG poate vomita chiar şi de 50 de ori pe zi. Hyperemesis Gravidarum afectează în jur de 1% din femeile însărcinate şi, spre deosebire de o sarcină obişnuită, stările de rău şi greaţă persistă şi după primele 14 săptămâni, uneori până aproape de naşterea bebeluşului.

Astfel, HG cauzează deshidratare din cauza excesului de vomă şi a inabilităţii de a reţine lichidele în stomac, dar şi scăderea în greutate, scăderea tensiunii arteriale şi hipoglicemie, din cauza scăderii nivelului de glucoză din sânge. De aceea, sunt necesare adesea îngrijiri medicale.

Kate Middleton suferă de Hyperemesis Gravidarum în timpul sarcinii. Cum se manifestă această afecțiune

Tratament  

Există medicamente care pot fi administrate femeii însărcinate pentru a reduce simptomele cauzate de HG, chiar în primele 12 săptămâni de sarcină. Acestea includ o combinaţie între vitaminele B6 şi B12, steroizi şi pastile care reduc greaţa şi starea de rău.  

„Dacă greaţa şi voma nu pot fi controlate, înseamnă că ai nevoie de internare şi îngrijire permanentă din partea unui doctor care să-ţi protejeze atât sănătatea ta cât şi pe a fătului. Tratamentele din spital pot include administrarea de lichide intravenos prin perfuzii. Dacă suferi de vomă excesivă, medicamentele pot fi de asemenea administrate în acest mod“, a declarat Daghni Rajasingam. 

Cauzele ce produc această afecţiune rară nu sunt cunoscute, însă nu au existat cazuri în care starea de sănătatea a fătului să fie afectată, până în prezent.   

Aşadar, ne putem aştepta la un al treilea copil sănătos în familia regală britanică, unde Kate Middleton primeşte îngrijirile medicale necesare pentru a duce această sarcină cu bine la termen. Ducesa şi Prinţul William mai au împreună doi copii – Prinţul George, în vârstă de patru ani, şi Prinţesa Charlotte, în vârstă de doi ani.

Sursa