mamaplus

În instituțiile de învățământ din Chișinău va fi introdus un nou sistem de alimentație

-
//
18.05.2020

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat astăzi la ședința serviciilor primăriei, că municipalitatea va introduce un nou concept în sistemul de alimentație din instituțiile de învățământ din capitală.

Potrivit oficialului, este vorba de introducerea unui sistem comun de achiziții a produselor alimentare destinate cantinelor școlare, dar și de standardizarea meniurilor și a prețurilor din cantinele instituțiilor municipale de învățământ. “Intenționăm să modernizăm cele cinci combinate alimentare din subordinea Primăriei municipiului Chișinău”, a spus Cutasevici.

Viceprimarul a specificat că regândirea sistemului de management al cantinelor școlare și liceale presupune și regândirea achizițiilor produselor alimentare pentru ca pe masa preșcolarilor ori a școlarilor să nu mai apară produse alterate. “Va apărea o structură nouă care să achiziționeze, în mod centralizat, produsele alimentare destinate bucătăriilor existente în instituțiile municipale de învățământ”, a afirmat Cutasevici.

Elaborarea noului concept de alimentație în instituțiile municipale de învățământ a fost făcută cu suportul PNUD Moldova.