Inedit! O agropensiune din raionul Rezina oferă turiştilor ocazia să doarmă într-o mansardă cu fân

Inedit! O agropensiune din raionul Rezina oferă turiştilor ocazia să doarmă într-o mansardă cu fân

-
//
01.08.2016

Cazare mai puţin obişnuită la o agropensiune din satul Lalova, Rezina. Aici poţi să-ţi petreci noaptea în fân. Gazda dă asigurări că somnul va fi adânc, iar mirosul îmbietor de iarbă proaspăt cosită va lăsa o amintire pentru toată viaţa. Experienţa costă 20 de euro pe noapte. 

Inedit! O agropensiune din raionul Rezina oferă turiştilor ocazia să doarmă într-o mansardă cu fân

Acum zece ani, în timp ce amenaja pensiunea, Sergiu Hanganu din satul Lalova, Rezina, s-a gândit să transforme mansarda unei terase rustice, într-un pat imens de fân.

"Testarea am făcut-o împreună cu soţia, am văzut că e bine, e frumos, interesant, e deosebit de odihna în încăpere. Auzi orice picătură de ploaie cum cade şi în faţă ai o perdea de apă de ploaie şi în zare Nistru. Şi atunci stai aici şi ai aşa o senzaţie că îţi pare rău că numai tu vezi şi simţi lucrurile acestea", a spus proprietarul, Sergiu Hanganu.

Pentru o noapte petrecută în fân, oaspeţii plătesc 20 de euro. În preţ este inclus şi micul dejun.

"Toată lengeria şi tot ce se dă asta e străin fâneţii, dar pentru fâneaţă cel mai aproape asta e un cojoc aruncat la repezeală. Oricine vrea să se odihnească puţin în fân se urcă aici şi primeşte plăcere de a savura natura şi vederea spre Nistru care este din fâneaţă", a menţionat proprietarul.

Anual, la agropensiunea din Lalova vin să-şi petreacă timpul sute de turişti din ţară, dar şi de peste hotare. Oaspeţii sunt cuceriţi de peisajul rustic şi frumuseţile întâlnite aici. Cei care aleg să stea mai multe zile în satul turistic nu pleacă acasă până nu trag un pui de somn în fân.

"Atât de bine mă odihnesc acolo, încât uit de toate. În primul rând acolo nu mă găseşte nimeni, în al doilea rând poţi fi cu tine însuşi. Mirosul este îmbietor, e atât de linişte şi răcoare. Ador patul din fân", a spus un bărbat.

Pe lângă cazarea în mansarda cu fân, proprietarii pun la dispoziţie şi căsuţe amenajate în stil naţional. Acolo turiştii pot dormi pe lejanca sau paturi din scânduri. Preţurile variază între 10 şi 40 euro.

"Mi-a plăcut modul în care este aranjat totul aici, totul este rustic, este pe placul meu. Mă simt ca la bunica", a spus o femeie.

Nu doar peisajul îi încântă pe oaspeţi, dar şi gustul bucatelor pregătite de gazde.

"Am gustat tot felul de bucate moldoveneşti, dar jos pălăria, fără nicio exagerare, aici mâncarea a fost cea mai bună. Ieri am fost serviţi cu mămăligă, care a fost foarte delicioasă! Chiar îmi place mămăliga! Mda, e mişto!", a spus un turist venit tocmai din SUA.

Agropensiunea din satul Lalova, Rezina, are 25 de locuri de cazare.

Sursa: publika.md