mamaplus

Încă două spitale din Chișinău nu vor mai primi pacienți infectați cu COVID-19

-
//
11.05.2021

Încă două instituții medicale din capitală și-au închis ușile pentru pacienții COVID-19. Este vorba de spitalele Clinice Municipale „Gheorghe Paladi” și „Sfânta Treime”. Anunțul a fost făcut de specialiștii din sănătate, în cadrul ședinței de astăzi a primăriei, după ce numărul infectărilor a scăzut semnificativ. Între timp, campania de vaccinare, care timp de trei zile a stagnat, ar putea fi accelerată, autoritățile din cadrul Ministerului Sănătății anunță că, mâine, va fi lansată platforma națională de înregistrare la imunizare.

Întrucât în ultima perioadă, în municipiul Chișinău a scăzut numărul infectărilor cu noul coronavirus, autoritățile au decis să reducă numărul instituțiilor medicale în care sunt internați pacienții COVID-19. În prezent, în spitalele din capitală se tratează circa 300 de persoane confirmate pozitiv la COVID, dintre acestea aproape 30 se află în stare foarte gravă.

„De câteva săptămâni, se determină o descreștere a morbidității prin infecția COVID, dar, totuși, impactul multiplelor sărbători din luna mai va fi conturat doar peste 7-12 zile. Începând cu 7 mai, a fost sistată internarea pacienților cu COVID-19 în spitalul municipal Gheorghe Paladi și „Sfânta Treime”, susține Tatiana Bucearschi, șefa direcției generale asistență socială și sănătate.

Astfel, numărul paturilor destinate bolnavilor de COVID-19 s-a înjumătățit. Din cele 1665 de locuri, în prezent sunt active 752. Totodată, în cadrul ședinței, primarul capitalei Ion Ceban a îndemnat cetățenii să se adreseze la medicul de familie pentru a se programa pentru imunizare, chiar dacă etapa a treia de vaccinare nu a demarat, deocamdată.