mamaplus

Care sunt cele mai blânde și cele mai severe mame în funcție de zodie

-
//
04.12.2020

De caracterul mamei depend foarte multe lucruri: atmosfera din casă, educația copilului și îngrijirea lui, precum și alte momente din rutina zilnică. Fiecare zodie este înzestrată cu anumite trăsături și probabil că e scris în stele ce fel de mamă ești.

BERBEC: Femeia Berbec este o luptătoare atunci când vine vorba de copiii săi și de cele mai multe ori iese învingătoare din orice bătălie. Este o mamă care dorește să le ofere totul copiilor săi, la cele mai înalte standarde: educație bună, haine scumpe, hrană de calitate și jucării sofisticate. Trebuie doar să aibă grijă și să nu exagereze, cei mici trebuie să învețe că nu totul le vine pe tavă și că trebuie să muncească și să lupte pentru îndeplinirea dorințelor.

TAUR: Responsabilitatea femeii Taur, în calitate de mamă, este asigurarea stabilității celor mici pe toate domeniile. În plus, aceasta le va organiza întocmai activitățile celor mici, uneori chiar și viață, mai târziu, și va impune mereu respect. Este bine ancorată în realitate, trăiește cu picioarele pe pământ și are pretenția ca și cei mici să-i calce pe urme.

GEMENI: Ești o mamă veselă, mereu activă, căreia îi place să-și dedice tot timpul și toată atenția copiilor. Îți place să-i răsfeți și să le oferi totul de-a gata, însă, mare atenție, căci s-ar putea să-i înveți greșit și să aștepte mereu totul de la tine, fără niciun efort.

RAC: Încă din copilărie îți doreai să devii mamă și te pregăteai, chiar dacă în joacă, pentru momentul mult așteptat. Acum că ai devenit mamă într-adevăr, ai grijă, căci ai tendința de a-i răsfața prea mult și de a te lăsa manipulată de cei mici. Dacă-ți vor prinde slăbiciunea, se vor folosi de ea pentru a obține ce-și doresc.

LEU: Femeile Leu sunt printre cele mai energice mame ale zodiacului, însă, sunt și cele mai severe și restrictive. Își educă cu o mare strictețe copiii, impun limite și cer performanță din partea acestora, încă de când sunt mici. Le place să le traseze un drum și se așteaptă să fie parcurs întocmai de cei mici.

FECIOARĂ: Mama perfecționistă? Aceasta este Fecioara, însă, mare atenție, pentru că, deși perfecționismul are avantajele sale, s-ar putea să-i exaspereze pe cei mici și să-i îndepărteze mai târziu. În plus, o altă tendință care trebuie controlată este aceea de a le controla viețile, ceea ce, cu siguranță, va isca dispute la adolescență.

BALANȚĂ: Maternitatea este pentru o mamă Balanță o continuă căutare a echilibrului. Dacă vorbim de doi copii, deja vorbim de o adevărată luptă pentru echilibru. Încerci să fii corectă cu ambii copii, ba, mai mult, ai tendința de a-ți certa și critica odraslele în defavoarea străinilor, lucru care se poate să nu fie iertat de cei mici, cu atât mai mult cu cât nu sunt ei vinovați.

SCORPION: Liniștea în interiorul căminului este tot ceea ce-ți trebuie pentru a fi fericită. Ești o mamă ideală, nonconformistă, glumeață și pusă mereu pe șotii. Vei fi o bună prietenă a copilului tău și te vei distra de minune alături de acesta, cu atât mai mult cu cât ai o capacitate de a-ți reîncărca bateriile extraordinar de puternică.

SĂGETĂTOR: Ești o mămică amuzantă, fără îndoială, care-și răsplătește întocmai copiii atunci când merită, dar îi și pedepsește atunci când au greșit. Ești cheltuitoare, înțelegătoare și, în aceeași măsură, conservatoare și spontană. Îți place să-i surprinzi cu cadouri pe cei mici și aștepți de la aceștia respect și promtitudine.

CAPRICORN: Te-ai născut în această zodie tocmai pentru a fi mamă. Dai dovadă de o rară înțelegere față de cei mici, apreciezi năzbâtiile lor și îi complimentezi cu fiecare ocazie. Ești tradiționalistă și încerci să le impui și celor mici acest aspect, însă, ar fi recomandat să mai lași dezordinea să se „așeze” în viața ta; câteodată este nevoie.

VĂRSĂTOR: Datorită faptului că femeia Vărsător se află sub semnul tinereții veșnice, că mama aceasta va fi destul de prietenoasă cu copiii, va fi acea mama „cool” pe care toți copiii și-o doresc. Este receptivă, înțelegătoare și le oferă libertate multă, însă, atenție, cei mici au nevoie de o rutină și ar fi bine să te concentrezi pe acest aspect.

PEȘTI: Pentru că peștele este semn de apă și nativii acestei zodii sunt foarte emoționali, mamele Pești sunt foarte emotive, grijulii și peste măsură de protective. Ține cont că aceste aspecte, deși le sunt pe plac copiilor atunci când sunt mici, în adolescență îi vor deranja. În plus, grija excesivă nu le va permite o manifestare proprie și nici nu vor reuși să învețe prea multe lecții în copilărie.