mamaplus

Află ce zodie ești în horoscopul folcloric

-
//
26.11.2019

Deși cel mai cunoscut horoscop este cel european – sau horoscopul clasic, așa cum mai este denumit – există numeroase tipuri de alte zodiace. Iar printre ele se numără și zodiacul românesc, cunoscut și ca horoscopul folcloric.

Iată zodiile care compun acest horoscop:

Zodia Țapului (ianuarie)

Persoanele născute în luna ianuarie au, potrivit horoscopului folcloric românesc, zodia Țapului, un animal care semnifică mândria, îndrăzneala și semeția. Astfel, nativii acestei zodii sunt siguri pe propriile forțe și luptători desăvârșiți atunci când vine vorba de atingerea propriilor scopuri.

Zodia Udătorului (februarie)

Se spune, despre nativii acestei zodii, că au noroc pe toate planurile, atât din punct de vedere material, cât și spiritual. Sunt persoane cu care soarta este generoasă, însă calitățile lor îi ajută să-și împartă bucuriile și bunurile cu cei apropiați.

Zodia Peștilor (martie)

Persoanele născute în această lună sunt guvernate de onoare și altruism. Prețuiesc corectitudinea și adevărul și preferă, indiferent de situație, să li se spună în față orice, cu atât mai mult reproșurile, pentru a putea lua măsuri și a-și îndrepta greșelile.

Zodia Berbecului (aprilie)

Nativii acestei zodii sunt persoane cu personalități aprige și agile, care nu se dau în lături de la nimic. Au o dorință enormă de a câștiga orice provocare și sunt caracterizați de îndrăzneală și curaj.

Zodia Taurului (mai)

În horoscopul românesc, persoanele născute în luna mai sunt considerate a fi în stare să obțină mari bogății, dacă se reușesc să-și dozeze forțele și să dea dovadă de sârguință în munca lor. Nativii acestei zodii sunt caracterizați de seriozitate și ambiție, însă aceste calități se rezumă la ceea ce ține de carieră și profesie, pe latura sentimentală fiind ceva mai puțin norocoși.

Zodia Gemenilor (iunie)

Persoane vesele, puse mai mereu pe glumă, nativii acestei zodii își trăiesc viața cu zâmbetul pe buze și tot așa trec și peste greutățile care li se ivesc în cale. Sunt oameni puternici și muncitori, lucruri care îi vor ajuta să obțină tot ce-și vor dori. Au înclinații spre a găsi o soluție pentru orice problemă, indiferent că este a lor sau a cuiva drag.

Zodia Cancerului (iulie)

Nativii acestei zodii știu să se mulțumească cu ceea ce obțin prin propriile eforturi, apreciind munca cinstită și micile bucurii care nu țin neapărat de partea materială. Cu toate acestea, nu sunt oameni făcuți pentru efortul fizic, preferând, mai degrabă, să muncească cu mintea. De asemenea, persoanele născute sub acest semn zodiacal se dedică cu totul familiei și celor apropiați, fiind mai preocupate de bunăstarea acestora decât de propria prosperitate.

Zodia Leului (august)

Soarta le surâde nativilor din zodia Leului, aceștia fiind unii dintre cei mai norocoși nativi ai horoscopului românesc. Persoane cu o mare putere de a lupta pentru tot ce-și doresc în viață, sunt ghidate de o forță supremă care îi ajută să obțină tot ce-și propun. Sunt, de asemenea, persoane bune și calde, oferind – chiar dacă într-un mod mai reținut – dragoste necondiționată celor apropiați.

Zodia Fecioarei (septembrie)

Firi nestatornice și mereu aflate în căutarea unor noi aventuri, cei din această zodie au o viață presărată cu multe suișuri și coborâși. Asta nu înseamnă, însă, că un destin nefast, pentru că sunt înzestrați cu suficient de mult noroc încât să facă față cu brio oricărei provocări. În relațiile sentimentale, nativii zodiei Fecioară dau, deseori, dovadă de egoism, însă ascund în sufletul lor o dragoste greu de clintit, așadar se îndrăgostesc de puține ori în viață, și iubesc cu toată patima.

Zodia Cumpenei (octombrie)

Persoane milostive și iubitoare de tot ce le înconjoară, cei născuți în luna octombrie au calități care îi ajută să câștige aprecierea și admirația tuturor. Sunt, de asemenea, oameni puternici și echilibrați, având capacitatea de a-și croi cu ușurință un drum lin și bun prin viață, deși pe tot parcursul lui au grijă să-i ajute și pe alții să-și găsească propria cale.

Zodia Scorpiei (noiembrie)

Deși au tendința de a domina tot ce le iasă în cale, indiferent că e vorba de oameni sau de situații în care vor să se vadă stăpâni și biruitori, persoanele născute în zodia Scorpiei au un suflet bun. Totuși, dacă îi calci pe coadă sau le greșești cu ceva, cu greu mai ieși din colimatorul lor. Au tendința de a fi răzbunători și, deseori, ajung să regrete anumite lucruri pe care le fac mânați de orgoliu.

Zodia Arcașului (decembrie)

Iubitori de dreptate și de pace, cei născuți sub acest semn zodiacal sunt considerați a fi cei mai pozitivi nativi ai zodiacului românesc. Împart, în jurul lor, doar bunătate și veselie, și pun mai presus decât propria persoană pe oricine este dezavantajat într-un fel sau altul, indiferent dacă e vorba de cineva apropiat sau de un simplu necunoscut. Așadar, nativii zodiei Arcașului au un suflet pur, iar bunătatea le este răsplătită atrăgând de partea lor un noroc nemărginit atunci când dau de greutăți.