Guma de mestecat poate declansa migrene la adolescenti

Guma de mestecat poate declansa migrene la adolescenti

-
//
25.01.2014

Guma de mestecat poate declansa migrene la adolescenti

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv, copiii și adolescenții, care folosesc  guma de mestecat în mod constant , au tendinţa  de a suferi de dureri de cap.

Un studiu care a inclus 30 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani, a relevat faptul că, cauza durerilor de cap frecvente la copii şi adolescenţi este guma de mestecat.

La scurt timp după ce, oamenii de ştiinţă le-au interzis să folosească guma de mestecat , 26 de copii dintre cei supuşi studiului au spus că se simt mai bine iar  în scurt timp, 19 dintre ei au spus că , în general, nu au dureri de cap.

Oamenii de stiinta au decis sa testeze ipoteza și le-a oferit participanților la studiu să înceapă să utilizeze din nou guma de mestecat timp de două săptămâni. S-a dovedit că durerile de cap au revenit la doar câteva zile după reluarea experimentului.  

Oamenii de știință israelieni cred că în timpul mestecării se produce o presiune asupra  articulatiei temporo-mandibulare iar disfuncția sa are ca urmare migrenele.

Expertii recomanda ca adolescentii şi copii să renunţe la guma de mestecat pentru ca sa se simta mai bine şi să fie mai sanatoşi.