mamaplus

Germania, zguduită de încă un atac cu cuțitul la o școală. Doi copii de 9 și 10 ani, răniți

-
//
29.02.2024

La numai 5 zile de la un atac brutal a avut loc la o școală din Wuppertal, soldat cu rănirea mai multor elevi, Germania este din nou zguduită de un caz similar. Un atac cu cuțitul a avut loc în apropierea unei școli primare din Duisburg-Marxloh, unde doi copii au fost grav răniți de un tânăr.

mamaplus

Operațiunea de intervenție a poliției a fost declanșată după ce un profesor a apelat la numărul de urgență pentru a raporta incidentul. Potrivit informațiilor preliminare, un băiat și o fată, în vârstă de 9 și 10 ani, au fost atacați pe drumul lor spre casă de la școala elementară catolică.

Copiii, care sângerau de rănile provocate de atacator, s-au întors la școală pentru a cere ajutor. Un elicopter de salvare a fost chemat pentru a-i transporta pe cei doi copii la spital pentru tratament medical de urgență.

Autoritățile locale au demarat o investigație pentru a identifica agresorul și circumstanțele atacului, în timp ce părinții și comunitatea se confruntă cu șocul și preocuparea provocate de acest eveniment traumatizant.

Din primele informații, atacatorul este un tânăr germano-bulgar (21 de ani). Se spune că el a fost arestat la scurt timp după aceea de primii poliţişti care au sosit . Încă nu este clar de ce suspectul i-a atacat cu cuțitul pe copiii din orașul din Renania de Nord-Westfalia.

După atac, poliția a confiscat un cuțit și o lanternă drept arme crimei. Suspectul a lovit și înjunghiat copiii cu ambele obiecte, au declarat miercuri surse din poliție.  Victimele au fost tratate de medicii de urgență în timp ce erau încă în școala primară și apoi duse la spitale. Ambii copii sunt acum în afara oricărui pericol. Cu toate acestea, fata a fost rănită mult mai grav deoarece a fost înjunghiată în gât.

În prezent, la locul faptei se desfășoară cercetări criminalistice, iar polițiștii caută și martori la comiterea faptei. Suspectul urmează să apară joi în fața judecătorului sub acuzația de tentativă de omor. Potrivit informațiilor BILD, victima și făptașul nu se cunoșteau. Prin urmare, acum trebuie verificat dacă persoana arestată este bolnavă mintal.

Atacurile cu cuțitul, tot mai dese în Germania

Pe data de 22 februarie un atac brutal a avut loc la o școală din Germania, soldat cu rănirea mai multor elevi și generând panică și îngrijorare în comunitatea locală.

Cel puțin patru elevi au fost răniți la Wilhelm-Dörpfeld-Gymnasium din Wuppertal.