mamaplus

Franzeluța majorează prețul pâinii, cu excepția celei sociale „Chișinău”

-
//
02.02.2022

Cel mai mare producător de panificație autohton anunță că majorează prețurile la pâine din cauza majorării tarifului la gaze naturale, la combustibili și la energie electrică. Totodată, S.A. „Franzeluța” a decis suplinirea volumului de producție a pâinii sociale în rețeaua de magazine.

Astfel, începând cu 1 februarie, producerea pâinii sociale „Chișinău” a fost majorată cu 54 %, fără a modifica prețului final pentru consumatori.

„În acest context, afectată de aceleași circumstanțe, prin prisma cheltuielilor pe care le suportă S.A. «Franzeluța», întreprinderea a stabilit majorarea prețurilor la tot sortimentul de pâine, cu excepția pâinii sociale menționate mai sus. Ajustarea prețurilor este inevitabilă întrucât costurile de până acum nu ajung la nivelul cheltuielilor de producere.

Drept urmare, prețul pâinii a fost recalculat ținând cont de conjunctura de pe piață la achiziționarea tuturor materiilor prime, de scumpirea gazelor naturale, a carburanților, a energiei electrice și va fi afișat de la începutul lunii februarie”, se arată în comunicatul întreprinderii.

Menționăm că ultimele ajustări de preț aplicate de S.A. „Franzeluța” la unele dintre produsele sale de panificație au avut loc în anul 2015.