mamaplus

FinComBank susține proiectul #FinEduCamp2022

-
//
03.08.2022

În cadrul proiectului  #FinComEducation, FinComBank în calitate de partener al taberei de vară #FinEduCamp22, a desfășurat un training de instruire financiară, ce include activități practice şi aplicative pentru 60 de adolescenți din toată țara. Tabăra de vară, organizată în inima Codrilor cu suportul Ministerului Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova, American Chamber of Commerce in Moldova, Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova şi a Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, a adunat tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani dornici de a afla mai multe despre educația financiară.

În data de 26 iulie, speakerul din partea Băncii, Iulia Morari, şef al Serviciului promovare a produselor Retail, FinComBank, a abordat tema „Bankingul pe înțelesul tuturor. Digital banking” şi a povestit tinerilor despre noțiunile de bază din domeniul financiar şi ce presupune aşa numitul digital banking. Tinerii au avut parte nu doar de o sesiune informativă, dar și de provocări interesante. 

Pe parcursul trainingului, adolescenții, foarte entuziasmați de cele auzite, au adresat multe întrebări despre serviciile bancare online, realizarea rapidă a transferurilor de bani, despre inflaţie, caduri bancare şi implementările tehnologice în domeniul bancar.

„Ne bucurăm de feedbackul primit din partea tinerilor și de interesul de care dau dovadă față de educația financiară și educația antrepenorială. Proiectul #FinComEducation a fost lansat încă în 2019 când FinComBank a ajuns în peste 100 de instituții de învățământ din țară, oferind cursuri de instruire în banking și relatând despre noțiunile din domeniul economic atât de necesare unui tânăr modern. Campania s-a bucurat de un succes enorm, de aceea, în 2021, a fost lansată platforma online #FinComEducation, de care au aflat și participanții taberei de vară, unde o gamă largă de cursuri sunt disponibile online, pe site-ul Băncii, iar fiecare doritor le poate parcurge de sine stătător, pentru a face cunoștință cu domeniul economic, a căpăta noi cunoștințe și a dezvolta un comportament financiar chibzuit”, a menționat Iulia Morari, şef al Serviciului promovare a produselor Retail, FinComBank.

La finele sesiunii de instruire, tinerii au avut posibilitatea de a-și verifica propriile cunoștințe prin susținerea unui test online pe pagina fincombank.com, şi au obținut diplome de excelență pentru competențele dobândite. Mai mult decât atât, tinerii cu mare plăcere au distribuit diplomele sale pe rețelele de socializare, printre care Facebook şi Instagram.

În cadrul trainingului, tinerii participanți ai taberei de vară #FinEduCamp22 au avut parte de un curs fulger ce conține noțiuni de bază din cursurile de instruire financiară #FinComEducation, disponibile pentru toți doritorii pe site-ul băncii, în rubrica Educația Financiară, care conține diverse teme atât pentru copii, cât și pentru adulți, printre care: “Carduri bancare pentru elevi”, “Creditele şi totul despre DAE”, “Inflația pe înțelesul tuturor”, “Economiile şi depozitele”, „Tipuri de asigurări”, „Ghidul turistului: banii în călătorie” etc.

Mai multe detalii despre tabăra de vară #FinEduCamp22 pot fi accesate AICI.

Împreună cu #FinComEducation şi FinEdu ai partea de cea mai bună aventură educațională!