mamaplus

FinComBank celebrează educaţia, participând la Gală de Excelenţă în Educaţia din Republica Moldova

-
//
12.09.2022

Din dorința de a aduce un omagiu celor care ne învață, FinComBank a participat în calitate de partener principal la un eveniment frumos organizat de PRIAevents, „Pria Excellence in Education Gala Republica Moldova”, care celebrează în premieră meritele oamenilor, precum și a instituțiilor, proiectelor și asociaților care contribuie activ la sistemul de învățământ. Gala de Excelenţă în Educaţia din Republica Moldova a avut loc pe 9 septembrie 2022, în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM).

„Pria Excellence in Education Gala Republica Moldova” este o gală a valorilor în educația țării noastre care a întrunit cei mai apreciați profesori și învățători, reprezentanți ai universităților, liceelor, școlilor și ale altor forme de învățământ, cărora le suntem profund recunoscători pentru tot ceea ce fac. Vă mulțumim pentru aportul adus în formarea generațiilor viitoare! Vă urăm să fiţi la fel de responsabili şi dedicați meseriei precum aţi fost anterior!  

Evenimentul a întrunit 4 compartimente, printre care: Panelul dezbateri despre educația economică și financiară, Panelul dezbateri despre educația IT și digitalizare, Panelul dezbateri despre dezvoltarea sistemului de educație în Moldova și Decernarea premiilor. Festivitatea a fost deschisă de moderatorul galei Raluca VOIVOZEANU, CEO PriaEvents, și Alexandru STRATAN, Rectorului ASEM. În calitate de oaspete de onoare a fost prezent Primarul Municipiului Chişinău, Ion CEBAN. Iar printre speakeri s-au numărat reprezentanții Platformei FINedu, AmCham Moldova, Tekwill în Fiecare Școală, proiectului Studii.md, precum și reprezentanții universităților și liceelor.
În cadrul Galei de Excelență în Educație, „Pria Excellence in Education Gala Republica Moldova”, speakerul FinComBank, Iulia Morari, Şef Serviciul Promovarea Produselor Retail, a relatat mai multe despre campania #FinComEducation și platforma online de educație financiară care întrunește mai multe cursuri adresate atât copiilor, cât și adulților. De asemenea, aceasta a relatat mai multe despre Cardul pentru Elevi (7-17 ani) și avantajele plăților fără numerar.

FinComBank a lansat în 2018 primul card pentru copii minori, denumit Cardul pentru Elevi, ce acordă tinerilor posibilitatea de a primi bani de buzunar direct pe card, iar părinților  oportunitatea de a le oferi primele lecții de educație financiară. Ulterior, în 2019, Banca a lansat proiectul #FinComEducation, cu care se mândrește, ceea ce le-a permis tinerilor să facă cunoștință cu domeniul economic și să-și dezvolte un comportament financiar chibzuit. Proiectul a ajuns în peste 100 de instituții de învățământ din țară, printre care școli, gimnazii, licee, colegii și universități, oferind cursuri de instruire în banking și relatând despre noțiunile din domeniul financiar-bancar pe înțelesul elevilor și studenților”, a menționat Iulia Morari, şef al Serviciului promovare a produselor Retail, FinComBank.

Cursurile de instruire financiară #FinComEducation sunt disponibile pentru toți doritorii pe site-ul băncii, în rubrica Educația Financiară. Aceasta conține diverse teme adresate publicului larg, printre care: “Carduri bancare pentru elevi”, “Creditele şi totul despre DAE”, “Inflația pe înțelesul tuturor”, “Economiile şi depozitele”, „Tipuri de asigurări”, „Ghidul turistului: banii în călătorie” etc.

De asemenea, în cadrul evenimentului „Pria Excellence in Education Gala Republica Moldova”, participanții au putut urmări o expoziție de pictură şi sculptură sub egida Departamentului Arte Decorative şi sculptura, din cadrul Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice.

Mai multe detalii despre temele abordate și speakerii evenimentului le puteți afla accesând LINKUL.

Gala de Excelenţă în Educaţie poate fi urmărită în reluare AICI.

FinComBank – într-un pas cu educația!